Μεταξύ των κορυφαίων της Ευρώπης

Στην πρώτη θέση μεταξύ των ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας και σε μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη κατατάσσει του Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας της Κρήτης, πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα πάντως με την έκθεση, η καινοτομία στην ελληνική οικονομία πηγάζει από εισερχόμενη τεχνολογία και τεχνογνωσία, ενώ δεν είναι σημαντική η τεχνολογία που παράγεται εντός των ορίων της χώρας.

Στην Ελλάδα, η αναλογία μεταξύ ερευνητών και πληθυσμού είναι χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παρόλα αυτά, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διδακτορικό διαρκώς αυξάνεται και, μάλιστα, με ρυθμούς ταχύτερους από της Ευρώπης.

Επίσης, η χώρα μας βρίσκεται σε καλό επίπεδο, όσο αφορά την παραγωγή επιστήμης αλλά και τις δημοσιεύσεις των ερευνητών ενώ κατέχει ηγετική θέση όσο αφορά στις συνεργασίες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΙΤΕ, Κώστας Φωτάκης, επισήμανε ότι «τα θετικά αποτελέσματα είναι απόρροια της συνέργειας του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης αφού στο ΙΤΕ στην Κρήτη εργάζονται 71 ερευνητές και 100 μέλη ΔΕΠ του Π.Κ.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ