Φαραντούρη και Ιωαννίδης τραγουδούν στο Ηρώδειο για το ΚΕΘΕΑ - iefimerida.gr

Φαραντούρη και Ιωαννίδης τραγουδούν στο Ηρώδειο για το ΚΕΘΕΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφιερωμένη στα 100 χρόνων από τη γέννησή του ποιητή Νίκου Γκάτσου, θα είναι η συναυλία που θα δώσουν την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 9:00 το βράδυ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει κομμάτια από Κύκλους τραγουδιών των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Χριστόδουλου Χάλαρη και Αλκίνοου Ιωαννίδη.
Ανάμεσα στους στίχους του που γράφτηκαν κυρίως πάνω στις μελωδίες, περιλαμβάνονται και κείνοι που αναδύθηκαν από έργα του παγκόσμιου δραματολογίου (βλ. «Λεωφορείον ο πόθος» του Τ. Ουίλιαμς και «Ματωμένος γάμος» του Φ. Γ. Λόρκα) αλλά και της διεθνούς κινηματογραφίας («Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν ή «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη).

Συμμετέχουν επίσης η πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου, «ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι», Βασίλης Γισδάκης καθώς κι ένα μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ' ολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου του θεραπευτικου προγραμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ