Συνδιάσκεψη για την Κεντροαριστερά, στην ομίχλη -Η «Ελιά» παραπαίει - iefimerida.gr

Συνδιάσκεψη για την Κεντροαριστερά, στην ομίχλη -Η «Ελιά» παραπαίει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρουσία του Μάρτιν Σούλτς και με ομιλίες των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Ηλία Μόσιαλου και Γιάννη Βούλγαρη, αλλά και με μια σειρά θεμάτων να παραμένουν ανοιχτά, ξεκινούν το Σάββατο και ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εργασίες της Συνδιάσκεψης για την συγκρότηση της ελληνικής «Ελιάς».
Οι διοργανωτές της Συνδιάσκεψης, κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται συγκρατημένοι για τα τελικά της αποτελέσματα, μετά τις εξελίξεις στους κόλπους των «58», την ανακοίνωση της συγκρότησης «τρίτου πόλου» από την ΔΗΜΑΡ, αλλά και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν και νέα δημοσκοπική καθίζηση μετά την εμφάνιση του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Δύο μέρες πριν την Συνδιάσκεψη, παρά τη συμφωνία σε επιμέρους θέματα, εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά, σημαντικά θέματα, όπως αυτό της συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου, και τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων. Ανοιχτό παραμένει το αν τελικά θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως η κυρία Φώφη Γεννηματά, όπως θέλει ο κύριος Βενιζέλος ή αν θα αποτραπούν υποψηφιότητες «ονομάτων» που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την εκδήλωση υποψηφιοτήτων από νέους ανθρώπους. Το όνομα του νέου σχήματος, θα επιλεγεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στο «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη» και « Ελιά-Προοδευτική Παράταξη». Από κάτω θα υπάρχουν τα ονόματα και τα σύμβολα των κομμάτων και των κινήσεων που θα συμμετέχουν στο σχήμα. Η Συνδιάσκεψη θα αποφασίσει και το πολιτικό πλαίσιο της καθόδου στις Ευρωεκλογές.

Εμφύλιος για το «σπάσιμο» της Λέσβου

Η απόρριψη της τροπολογίας Σηφουνάκη για το σπάσιμο του δήμου της Λέσβου, από το Συντονιστικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, προκαλεί εμφύλιο στο κόμμα. Τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου, υπήρξε αντίδραση από το Νίκο Σηφουνάκη, που έδωσε στη δημοσιότητα την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αφήνοντας αιχμές για τη Χαριλάου Τρικούπη. «Το τοπικό ΠΑΣΟΚ διαφωνεί απόλυτα με τις επιλογές και την πρακτική του Σ.Ο της Κ.Ο.» λέει με ανακοίνωσή της και η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνδιάσκεψη Κεντροαριστερά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ