Ο Εσθονός ΥΠΕΞ καταγγέλλει στους φιλοδυτικούς Ουκρανούς: Αυτοί έβαλαν τους ελεύθερους σκοπευτές [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Εσθονός ΥΠΕΞ καταγγέλλει στους φιλοδυτικούς Ουκρανούς: Αυτοί έβαλαν τους ελεύθερους σκοπευτές [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκαλεί ενα αμφιλεγόμενο βίντεο με την κατεγεγραμμένη συνομιλιά μεταξύ του Εσθονού ΥΠΕΞ και της επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, που ανάρτησε το ρωσικό δίκτυο ενημέρωσης Russia Today. Στο ηχτικό ακούγεται ο Εσθονός ΥΠΕΞ Ούρμας Παέτ να «αποκαλύπτει» στην Κάθριν Αστον ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που σκόρπισαν το θάνατο στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου εκτελούσαν εντολές της αντιπολίτευσης, δηλαδή των φιλοδυτικών.

«Γίνεται ολοένα και πιο κατανοητό ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές (σνάιπερς) δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από το νέο συνασπισμό (την αντιπολίτευση)» ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών στη συνομιλία που ανάρτησε το RT. «Πιστεύω ότι θέλουμε να το ερευνήσουμε...Εννοώ ότι δεν το είχα αντιληφθεί...» ακούγεται να απαντά η Κάθριν Αστον.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με το RT, το ηχητικό ντοκουμέντο από την τηλεφωνική αυτή συνομιλία που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, ανέβηκε στο διαδίκτυο από αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU) που πρόσκεινται στον ανατραπέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ήταν αυτοί που έβαλαν τους «κοριούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ