Θέλετε να χάσετε κιλά; Οι επιστήμονες συνιστούν Tetris -Το ηλεκτρονικό παιχνίδι που κόβει την όρεξη - iefimerida.gr

Θέλετε να χάσετε κιλά; Οι επιστήμονες συνιστούν Tetris -Το ηλεκτρονικό παιχνίδι που κόβει την όρεξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει περάσει λίγη ώρα από τη στιγμή που τελειώσατε με το μεσημεριανό σας και έχετε ακόμη μία λιγούρα. Πριν πέσετε με τα μούτρα σε κάποια λιχουδιά που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας προσθέσει θερμίδες, πέστε με τα μούτρα στο Tetris. Εξάλλου το συνιστούν Βρετανοί επιστήμονες.Οπως αναφέρουν τα στοιχεία της έρευνας «Appetite» του Ινστιτούτου Νόησης του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, το Tetris μπορεί να μειώσει τη λαχτάρα για τσιμπολόγημα. Μάλιστα, αρκούν 3 λεπτά παιχνιδιού. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες αποσπά την προσοχή του εγκεφάλου, μειώνοντας την επιθυμία για φαγητό.

Στην έρευνα συμμετείχαν 100 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 30 ετών. Οι επιστήμονες ζήτησαν να βαθμολογήσουν την ένταση της λαχτάρας που ένιωθαν για λιπαρά φαγητά, που προσθέτουν θερμίδες.

Την ώρα που ήθελαν να τσιμπολογήσουν κάτι παχυντικό, οι μισοί από αυτούς έπαιξαν Tetris για τρία λεπτά, ενώ οι άλλοι μισοί περίμεναν το κομπιούτερ να «φορτώσει» το παιχνίδι.

Τα στοιχεία που προέκυψα εντυπωσιακά... Οσοι έπαιξαν Tetris ανέφεραν μείωση κατά 24% της λαχτάρας τους για την παχυντική λιχουδιά, σε σύγκριση με όσους δεν είχαν κατορθώσει να παίξουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ