«Καταρρέουν» οι οικοδόμοι της Ξάνθης: Στο 90% η ανεργία -Φεύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο - iefimerida.gr

«Καταρρέουν» οι οικοδόμοι της Ξάνθης: Στο 90% η ανεργία -Φεύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο της ξενιτιάς για ένα καλύτερο αύριο έχουν επιλέξει εκατοντάδες οικοδόμοι, οι οποίοι για χρόνια παρέμειναν άνεργοι στην Ξάνθη.Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Ένωσης Οικοδόμων Εργατών Ξάνθης κ. Σαλή Κεχαγιά η ανεργία στον κλάδο των οικοδόμων στην Ξάνθη αγγίζει το 90%, οδηγώντας στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση εκατοντάδες εργάτες και τις οικογένειες τους.

Οπως αναφέρει ιο ίδιος οι χώρες που επιλέγουν οι οικοδόμοι είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, το Κατάρ και η Σερβία. «Στο Κατάρ υπάρχουν περίπου 300 άτομα ενώ και στη Σερβία αλλά 100 σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε » συμπληρώνει ο κ. Κεχαγιά.

Σύμφωνα με το Thrakitoday, οι οικοδόμοι, οι οποίοι επιλέγουν να μείνουν στην Ξάνθη βρίσκονται στην κυριολεξία επί ξύλου κρεμάμενοι, καθώς η κατακόρυφη πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα και η τρομακτική μείωση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας τους οδηγεί σε πλήρη οικονομικό μαρασμό. «Το ταμείο ανεργίας έχει μειωθεί στα 360 ευρώ και για να το λάβει κανείς πρέπει να έχει συμπληρώσει 80 ένσημα, τα οποία φυσικά λόγω έλλειψης δουλειών δεν μπορούν να συγκεντρωθούν. Πρόβλημα σοβαρό υπάρχει και με την ασφάλιση γιατί και εκεί δεν μπορεί να συγκεντρωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων. Με το ζόρι μαζεύουν 20 και 30 ένσημα και αυτοί οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν ούτε επίδομα ανεργίας ούτε εργαζόμενοι θεωρούνται για να έχουν ασφάλιση» επισημαίνει ο κ. Κεχαγιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανεργία Ξάνθη εξωτερικό οικοδόμοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ