Αστυνομικοί θα επιβάλλουν την τάξη στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας - iefimerida.gr

Αστυνομικοί θα επιβάλλουν την τάξη στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας

Αστυνομικοί θα επιβάλλουν από εδώ και στο εξής την τάξη στις συνεδριάσεις της Ολ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ενεργή «συμμετοχή» αστυνομικών στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπει διάταξη που περιέχεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.Μέσω αυτής της διάταξης ενεργοποιείται περαιτέρω η υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής, η οποία έχει ως αποστολή να προφυλάσσει τους βουλευτές από εξωτερικούς κινδύνους, η οποία, πλέον, θα διασφαλίζει και την τάξη στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Ειδικότερα η 5η παράγραφος του άρθρου 25 του σχεδίου νόμου αναφέρει «Η υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων έχει την ευθύνη της ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής και των Υπηρεσιών της, καθώς και της διασφάλισης της τάξης κατά τις συνεδριάσεις της, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και τις οδηγίες του Προέδρου της».

Για να εφαρμοστεί, πάντως, η διάταξη του νομοσχεδίου θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του Κανονσμού λειτουργίας του Σώματος, όπως, επισημαίνει και η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής.

Πάντως, από το υπουργείο δεν ανεβάζουν πολύ το θέμα και διευκρινίζουν ότι δεν προκαλείται κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς. Υποστήριξαν συγκεκριμένα ότι η είσοδος των ανδρών της Ασφάλειας της Βουλής στην Ολομέλεια θα γίνεται μόνο μετά από σχετική εντολή του Προέδρου του κοινοβουλίου προς τον φρούραρχο.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ