O ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να ψηφίζουν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές από τη φυλακή - iefimerida.gr

O ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να ψηφίζουν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές από τη φυλακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίτημα για την εφαρμογή της διάταξης της επιστολικής ψήφου για τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται αποφασισμένη να ζητήσει την εφαρμογή του μέτρου ώστε ακόμα και αν προφυλακιστούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μπορούν να συμμετάσχουν με επιστολική ψήφο στις ψηφοφορίες.

Προϋπόθεση για να μπορούν να ψηφίσουν είναι οι προφυλακισμένοι βουλευτές να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Ήδη ο Πάνος Σκουρλέτης είχε προϊδεάσει για την κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Η δημοκρατία προστατεύει τον εαυτό της με τα δικά της όπλα και πρέπει πάντοτε – και αυτή είναι η διαφορά της από όλους τους υπόλοιπους – να μην προσομοιάζει με τους υπονομευτές και τους εχθρούς της. Ξεκινώντας από αυτήν την αρχή, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το φαινόμενο της ΧΑ... Την εγκληματική δράση διώκουμε και πρέπει να αποδειχθεί. Δεν διώκουμε κάποιον για τις ιδέες τους και θέλω να σας θυμίσω ταυτόχρονα ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου», είχε επισημάνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προαναγγείλει σήμερα το αίτημα για την επιστολική ψήφο.

Από τη στιγμή που δεν έχουν βγει οριστικές αποφάσεις, αθωωτικές ή καταδικαστικές, για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και άρα δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά τους, δεν μπορεί μια Βουλή με 300 βουλευτές ξαφνικά να κατεβάσει τον πήχη της απόλυτης πλειοψηφίας στις 142 ψήφους, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον Real FM o κ. Σκουρλέτης, για να συμπληρώσει:

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Σκεφτόμαστε, λοιπόν, να αναλάβουμε πρωτοβουλία έτσι ώστε να δούμε κάποιες περιπτώσεις όπου ενδεχομένως, αν κριθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προφυλακιστέοι, να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται μέσω επιστολικής ψήφου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ