Γιατί Ρώσοι και Ουκρανοί «σφάζονται» για την Κριμαία: Η αιματοβαμμένη ιστορία της χερσονήσου σε ενάμιση λεπτό [βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί Ρώσοι και Ουκρανοί «σφάζονται» για την Κριμαία: Η αιματοβαμμένη ιστορία της χερσονήσου σε ενάμιση λεπτό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει ήδη χυθεί πολύ μελάνι για την κρίση στην Κριμαία και τα αποτελέσματά της, ενώ, ήδη υπάρχουν αρκετές αναλύσεις για τον στρατηγικό ρόλο της συγκεκριμένης χερσονήσου και την «ανάγκη» του Βλαντιμίρ Πούτιν να την έχει υπό τον έλεγχό του.Το Γαλλικό Πρακτορείο προσπαθεί να δώσει μια πιο απλή εξήγηση σε μόλις ενάμισι λεπτό αναλύοντας τον ιστορικό στρατηγικό ρόλο της χερσονήσου από την εποχή των Τσάρων στη Σοβιετική Ενωση και τη σύγχρονη, ανεξάρτητη Ουκρανία.

Μια χερσόνησος στη μέση της Μαύρης Θάλασσας όπου ξεχωρίζει η επιβλητική παρουσία του πανίσχυρου ρωσικού στόλου και κυριαρχούν τα εθνικιστικά πάθη εξαιτίας του «εκρηκτικού» μωσαϊκού λαών που υπάρχουν στην περιοχή.

Στην περιοχή κατοικούν κυρίως Ρώσοι, οι οποίοι αποτελούν το 60% του πληθυσμού με τους Ουκρανούς να είναι το 24% . Η Τρίτη μεγάλη μειονότητα της περιοχής είναι οι τουρκόφωνοι Τάταροι οι οποίοι φθάνουν σε ποσοστό 12%.

Το βίντεο παρουσιάζει όλες τις αλλαγές στην χερσόνησο και τις συγκρούσεις που υπήρξαν για τον έλεγχο της Κριμαίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ Βίντεο ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΡΙΜΑΙΑ Τάταροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ