Νέος τσαμπουκάς από τη Τρόικα -Θα νομοθετήσει μονομερώς το ΥΠΟΙΚ για πρόστιμα και φόρο υπεραξίας - iefimerida.gr

Νέος τσαμπουκάς από τη Τρόικα -Θα νομοθετήσει μονομερώς το ΥΠΟΙΚ για πρόστιμα και φόρο υπεραξίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Τη διάθεση να χώσει τη μύτη της ακόμα κι εκεί που δεν την αφορά, δείχνει η Τρόικα, καθώς εκφράζει ανοικτά και με επιμονή τη διαφωνία της για τις επικείμενες διορθώσεις που αφορούν στο νέο πλαίσιο για τα φορολογικά πρόστιμα αλλά και στο Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών παραδέχθηκε ότι τα στελέχη της Τρόικας έχουν εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία τους, όπως επίσης ότι αναζητείται πεδίο συνεννόησης σε αλλεπάλληλες συσκέψεις σε τεχνικό επίπεδο, συμπληρώνοντας όμως με νόημα ότι εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν συμφωνήσουν τελικά, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα νομοθετήσει μονομερώς.

Υπενθυμίζεται ότι το φορολογικό νομοσχέδιο- σκούπα «σέρνεται» εδώ και εβδομάδες, καθώς πέρα από τις διαφωνίες της Τρόικας υπήρξαν σοβαρές τεχνικές δυσκολίες για τη διόρθωση κυρίως των διατάξεων που αφορούν στο Φόρο Υπεραξίας, με τη βασική αλλαγή που είναι προ των πυλών να προβλέπει την εξαίρεση των ακινήτων που βρίσκονται στη κατοχή των ιδιοκτητών τους για πάνω από 25 χρόνια. Κατά τον. ρουν των γεγονότων και με δεδομένες τις εκκρεμότητες που πρέπει να καλυφθούν με τη Τρόικα, είναι πολύ πιθανόν το φορολογικό «πακέτο» να συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο- μαμούθ, που θα αφορά σε όλα τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ