H 3η γενιά του Audi TT είναι και η πιο όμορφη; - iefimerida.gr

H 3η γενιά του Audi TT είναι και η πιο όμορφη;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα γενιά του κουπέ της Audi, η 3η κατά σειρά, παρουσιάστηκε στη Γενεύη διατηρώντας μεν τη γνώριμη συνολική εικόνα αλλά παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ένα πιο δυναμικό προφίλ. Τα οποίο, πέρα από τις σχεδιαστικές επιλογές, όπως το καπό που κατεβαίνει αρκετά χαμηλά, τη μάσκα με τις πιο έντονες γωνίες και τους στενούς προβολείς Matrix, κολακεύουν και οι ελαφρώς πιο μικρές εξωτερικές διαστάσεις.

Το νέο TT λοιπόν είναι 20 χιλιοστά πιο μικρό από τον προκάτοχό του, μένοντας κάτω από τα 4,20 μέτρα. Παράλληλα είναι και ελάχιστα πιο στενό, ενώ από την άλλη το μεταξόνιό του μεγάλωσε, στα 2.505 χιλιοστά, βελτιώνοντας τόσο τους χώρους για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους (πορτμπαγκάζ 306 λίτρων).

με αποτέλεσμα για το 0-100 να χρειάζεται μόλις 4,7 δεύτερα και η τελική του να περιορίζεται στα 250.Πιο σημαντική παράμετρος όμως είναι η μείωση του βάρους, χάρη στο νέο πλαίσιο MQB αλλά και την υβριδική δομή με χρήση χάλυβα και αλουμινίου, που κρατά π.χ. τη βασική προσθιοκίνητη έκδοση στα μόλις 1.230 κιλά.
Προς το παρόν οι κινητήρες του νέου ΤΤ είναι 3 τετρακύλινδροι 2.00 κυβικών. Ο 2.0 TFSI αποδίδει στο βασικό προσθιοκίνητο TT 230 άλογα, ενώ στο τετρακίνητο TTS ανεβαίνει στα 310,

Το TT diesel από την άλλη κινείται από έναν νέας γενιάς 2.0 TDI νέας γενιάς που αποδίδει 184 ίππους και 380 Nm, καταναλώνει μόλις 4,2 λίτρα πετρελαίου και εκπέμπει μόνο 110 γραμμάρια CO2 –εξαιρετικές τιμές για σπορ μοντέλο- ενώ κινεί τους εμπρός τροχούς.
Στη πορεία η γκάμα θα διευρυνθεί πιθανότατα και με μια βασική έκδοση 1.800 κυβικών με 180 ίππους.

H 3η γενιά του Audi TT είναι και η πιο όμορφη; | iefimerida.gr 0
H 3η γενιά του Audi TT είναι και η πιο όμορφη; | iefimerida.gr 1
H 3η γενιά του Audi TT είναι και η πιο όμορφη; | iefimerida.gr 2
H 3η γενιά του Audi TT είναι και η πιο όμορφη; | iefimerida.gr 3
H 3η γενιά του Audi TT είναι και η πιο όμορφη; | iefimerida.gr 4
H 3η γενιά του Audi TT είναι και η πιο όμορφη; | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ