Τι γυρεύουν στην Αθήνα η βασίλισσα της Ισπανίας, η κόρη της Καρολίνας του Μονακό και καμιά 30αριά ακόμη γαλαζοαίματοι - iefimerida.gr

Τι γυρεύουν στην Αθήνα η βασίλισσα της Ισπανίας, η κόρη της Καρολίνας του Μονακό και καμιά 30αριά ακόμη γαλαζοαίματοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία 24ωρα φθάνουν στην Αθήνα κατά ορδές, γαλαζοαίματοι. Aναμεσά τους και η οικογένεια του τέως βασιλιά που ανέβασε μάλιστα και σχετική φωτογραφία στο instagram. Ποιοι είναι οι λόγοι που φέρνουν στην ελληνική πρωτεύουσα τους δεκάδες εκπροσώπους των μεγαλύτερων βασιλικών οίκων της Ευρώπης; Ενα ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής και ένα μνημόσυνο.

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατο του βασιλιά Παύλου. Εκτός από το μνημόσυνο που θα τελεσθεί στο Τατόι, με αφορμή την επέτειο αυτή, δημιουργήθηκε ένα ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής, στο οποίο μιλούν τα τρία παιδιά του, Κωνσταντίνος, Ειρήνη και Σοφία και το οποίο θα προβληθεί σήμερα το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης. Τίτλος του ντοκιμαντέρ του Νίκου Πολίτη «Παύλος, ένας ασυνήθιστος βασιλιάς» και αφηγητής ο ηθοποιός Ακύλας Καραζήσης (κάτω το πόστερ της ταινίας)

.

Ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, η σύζυγός του Αννα Μαρία, τα τέσσερα παιδιά τους, η αδελφή του τέως, Ειρήνη, καθώς και η άλλη αδελφή του, βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας μαζί με όλα τα παιδιά της (τον πρίγκιπα Φελίπε και τις κόρες της Ινφάντα, Ελένα και Κριστίνα), θα δώσουν φυσικά το παρόν στην εκδήλωση. Μαζί τους, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Αννόβερο, κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Ερικ του Αννόβερο, ο βασιλιάς Συμεών της Βουλγαρίας, η Αρχιδούκισσα της Αυστρίας Ελένη των Αψβούργων και οι Λούντβιχ Φον Μπάντεν, Χοσέ-Μαρία Λεάλ , Αντόνιο-Χοσέ Ναχάρο Ρίσκο, Κριστίνα Ντε Μπορμπό, Σους Γκαρσία Κάντο, Μαρία Λους Βαλέρο Ρενές, Χοσέ-Αντόνιο Μοντέχο, Ρικάρντο Μαρτίνες Βίνα, Χοσέ Αντόνιο Μοντέχο Πρέντο, Μπιλάρ Ρομάν Γκαρσία Σέκαμ, Μαρία Αμπάρο Πουλίδο Αλόνσο.

Μάλιστα η Μαρί Σαντάλ, σύζυγος του Παύλου, πρωτότοκου γιού του τέως βασιλιά, ανεβασε στο instagram φωτογραφία με όλα τα παιδιά της, με τη λεζάντα «στο δρόμο για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ