Ποτέ δεν είναι αργά -Μετά από 161 χρόνια οι New York Times διόρθωσαν λάθος σε δημοσίευμά τους [εικόνα] - iefimerida.gr

Ποτέ δεν είναι αργά -Μετά από 161 χρόνια οι New York Times διόρθωσαν λάθος σε δημοσίευμά τους [εικόνα]

Ποτέ δεν είναι αργά -Μετά από 161 χρόνια οι New York Times διόρθωσαν λάθος σε δη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν είχε τυπωθεί η συγκεκριμένη σελίδα, όχι το Twitter και το ίντερνετ, αλλά ούτε καν ο υπολογιστής δεν υπήρχε στη φαντασία των ανθρώπων. Κι όμως, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι New York Times διόρθωσαν ένα λάθος σε δημοσίευμά τους, με καθυστέρηση 161 χρόνων.

Ηταν ένα άρθρο για τον Σόλομον Νόρθαπ, η ιστορία του οποίου αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία «12 χρόνια σκλάβος». Προφανώς, μετά από το θρίαμβο στα Οσκαρ, η Ρεμπέκα Σκλουτ έκανε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο για το θέμα. Κάπως έτσι εντόπισε το δημοσίευμα των New York Times από το 1853, διαπιστώνοντας πως είχε γίνει αναγραμματισμός στον τρόπο που είχαν γράψει το όνομα του Νόρθαπ.

Η παρατηρητική αναγνώστρια το επισήμανε στο Twitter και η εφημερίδα έσπευσε να επανορθώσει. Στο φύλλο της Τρίτης, στη σελίδα των διορθώσεων, μπήκε το σχετικό κείμενο που επανόρθωνε το λάθος στον τίτλο του άρθρου, που είχε δημοσιευθεί στις 20 Ιανουαρίου του 1853.

Ποτέ δεν είναι αργά -Μετά από 161 χρόνια οι New York Times διόρθωσαν λάθος σε δημοσίευμά τους [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ