Δεν τα βρήκαν για τις τράπεζες Προβόπουλος και Τρόικα -Στα τέλη της εβδομάδας από την ΤτΕ τα αποτελέσματα των stress tests - iefimerida.gr

Δεν τα βρήκαν για τις τράπεζες Προβόπουλος και Τρόικα -Στα τέλη της εβδομάδας από την ΤτΕ τα αποτελέσματα των stress tests

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν τα βρήκαν για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών Γιώργος Προβόπουλος και Τρόικα, με αποτέλεσμα η Τράπεζα Ελλάδα να προχωρήσει μονομερώς στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests στα τέλη της εβδομάδας.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ με τους εκπροσώπους των δανειστών επιβεβαιώθηκε η διαφωνία των δύο πλευρών για το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με την ΤτΕ και τις μελέτες των εξωτερικών συμβούλων Ernst & Young και Rothschild, οι επιπρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες των εγχώριων πιστωτικών ομίλων διαμορφώνονται μεταξύ 5,8 δισ. -6,2 δισ. ευρώ, με τη Τρόικα να ανεβάζει το νούμερο αυτό κατά 2 δισ. με 2,5 δισ.

Μπροστά στην εμμονή αυτή των δανειστών, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσει μονομερώς στην δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως αυτά προκύπτουν από την μελέτη της Blackrock.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δεν υπάρξει νέα συνάντηση των δύο πλευρών δεδομένου ότι ο κ. Προβόπουλος αναχωρεί την Τετάρτη για τη Φρανκφούρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ