Τέρμα τα ψέμματα στο... Twitter: Ερχεται ο ηλεκτρονικός ανιχνευτής ψεύδους - iefimerida.gr

Τέρμα τα ψέμματα στο... Twitter: Ερχεται ο ηλεκτρονικός ανιχνευτής ψεύδους

Σε ενάμιση χρόνο θα ξέρουμε την αλήθεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ότι σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούμε να συναντήσουμε ψευδείς και εντελώς παρανοϊκές ειδήσεις είναι κοινός τόπος εδώ και πολύ καιρό. Η ανάγκη, ωστόσο, να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση οδηγεί αρκετούς ερευνητές στο να αναζητήσουν πρακτικές λύσεις.Τη «διέξοδο» από αυτή την κατάσταση επιχειρεί να δώσει η Kalina Boncheva στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Mαζί με μία ομάδα ερευνητών, η επικεφαλής του προγράμματος επινόησε έναν ανιχνευτή ψεύδους με το όνομα «Pheme», που προέρχεται από την θεά Φήμη, η οποία ήταν η προσωποποίηση του λόγου, των παραδόσεων και των εξιστορήσεων.
Σκοπός της «Φήμης» είναι μέσα από μόνο 140 ή και λιγότερους χαρακτήρες, όσους δηλαδή επιτρέπει να πληκτρολογήσει ένας χρήστης την φορά, να μπορεί να διακρίνει την αληθινή ανάρτηση από μία ψεύτικη και αντιστρόφως. Στόχος της ομάδας είναι το έργο της να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Μάλιστα, η ερευνητική ομάδα έχει ήδη ταξινομήσει τα Tweets σε τέσσερις κατηγορίες :

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ