Ρωσία και ΝΑΤΟ μετά τις εκατέρωθεν απειλές κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων - iefimerida.gr

Ρωσία και ΝΑΤΟ μετά τις εκατέρωθεν απειλές κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται το σκληρό «πόκερ» ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση με επίκεντρο την στρατιωτική κρίση στην περιοχή της Κριμαίας, καθώς, όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές αρχίζουν να δείχνουν μερική διάθεση για διαπραγματεύσεις.Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φο Ράσμουσεν, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ενός συμβουλίου ΝΑΤΟ – Ρωσίας σε επίπεδο πρεσβευτών για αύριο το απόγευμα.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συγκάλεσε επίσης για αύριο την επιτροπή NATO -Ουκρανίας, σε επίπεδο πρεσβευτών, ενώ ανέφερε ότι η ευρωατλαντική συμμαχία βρίσκεται σε συνεχή επαφή και διεξάγει συζητήσεις με την ουκρανική μεταβατική κυβέρνηση.

«Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας η Ρωσία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και συνεχίζει να παραβιάζει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Ράσμουσεν, υπογραμμίζοντας ότι οι εξελίξεις αυτές έχουν σοβαρές επιπτώσεις για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρωατλαντικής περιοχής.

Πρόσθεσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να εντατικοποιήσει την εν εξελίξει και αυστηρή αξιολόγηση των επιπτώσεων αυτής της κρίσης για την ασφάλεια της συμμαχίας. «Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να στηρίζει τον εποικοδομητικό διάλογο για μια ειρηνική λύση», ανέφερε ο Ράσμουσεν.

Ο Γιατσενιούκ ανακοίνωσε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία –Δεν επιβεβαιώνει η Μόσχα

Εν τω μεταξύ, ο μεταβατικός πρωθυπουργός, Αρσένι Γιατσενιούκ, ανακοίνωσε ότι ουκρανική και ρωσική κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει επαφές σε υψηλό επίπεδο για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.
«Έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών», δήλωσε ο Γιατσενιούκ στους δημοσιογράφους χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο ουκρανός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της πίσω στις βάσεις τους από την Κριμαία και να αποφύγει τις ενέργειες, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, απειλούν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή.

Ωστόσο, η Μόσχα τηρεί σιγή ιχθύος και δεν επιβεβαιώνει την είδηση, κάτι, που θεωρείται λογικό, καθώς, δεν θα μπορούσε να μπει σε συνομιλίες με μια κυβέρνηση την οποία δεν αναγνωρίζει.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ