Απαγορεύθηκε το Nymphomaniac στην Τουρκία -Θύμα του νέου νόμου του Ερντογάν η ταινία-πρόκληση του Λαρς Φον Τρίερ - iefimerida.gr

Απαγορεύθηκε το Nymphomaniac στην Τουρκία -Θύμα του νέου νόμου του Ερντογάν η ταινία-πρόκληση του Λαρς Φον Τρίερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα του νέου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Ερντογάν για τη λογοκρισία και τον έλεγχο του Ιντερνετ, έπεσε η πολυσυζητημένη ταινία του Λαρς Φον Τρίερ «Nymphomaniac». Η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης απαγόρευσε την ταινία στην Τουρκία λόγω των προκλητικών σκηνών που περιέχει, λίγες μόλις μέρες πριν αρχίσει η προβολή της στις αίθουσες (το πρώτο μέρος επρόκειτο να προβληθεί στις 14 Μαρτίου και το δεύτερο στις 21 Μαρτίου).

Καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος καταδίκασαν την απόφαση της επιτροπής που αποτελείται από εκπροσώπους των υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας και Εσωτερικών, καταγγέλλοντας ένα ακόμη κρούσμα λογοκρισίας από την ισλαμική συντηρητική κυβέρνηση Ερντογάν.

«Η ταινία περιέχει τολμηρές σκηνές, αλλά έπρεπε να προβληθεί με την επιβολή ορίου ηλικίας» δήλωσε το μέλος της επιτροπής που μειοψήφισε στην απόφαση, Γιαμάτζ Οκούρ.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά την απαγόρευση του Nymphomaniac τη στιγμή που υπάρχει στην Τουρκία όριο ηλικίας» για τέτοιου είδους ταινίες, έγραψε στο Twitter ο τούρκος σκηνοθέτης Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν (βραβείο Σκηνοθεσίας 2006 για το «Τρεις Πίθηκοι», Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής 2011 για το «Κάποτε στην Ανατολία» του Φεστιβάλ των Καννών).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ