Πέθανε ο Γιανουκόβιτς; Η Μόσχα διαψεύδει - iefimerida.gr

Πέθανε ο Γιανουκόβιτς; Η Μόσχα διαψεύδει

gianoykobits
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται φήμες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Μια φήμη που κυκλοφορούσε τις τελευταίες ώρες ήθελε τον έκπτωτο Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να έχει αποβίωσει, αναγκάζοντας, έτσι, σήμερα τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να την διαψεύσει.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ανάμεσα στα άλλα διέψευσε τις φήμες που διακινήθηκαν από ορισμένα ΜΜΕ ότι ο Γιανουκόβιτς πέθανε από ανακοπή καρδιάς. «Συναντήθηκα μαζί του πριν από δύο ημέρες και είναι σώος και ασφαλής», δήλωσε κατηγορηματικά ο Πούτιν.

Σε διάψευση προχώρησε, όμως, και ο εκπρόσωπος της κρατικής Δούμας, Βλάντιμιρ Βασίλιεφ,επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μιντιακό πόλεμο. «Δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι ο Γιανουκόβιτς είναι νεκρός. Το έχουν παρακάνει τώρα, λέγοντας τέτοια πράγματα για έναν άνθρωπο που είναι εν ζωή», είπε και πρόσθεσε: «Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς δε ζει στην Ουκρανία τώρα. Ανετράπη, αλλά παραμένει ο μοναδικός νόμιμος πρόεδρος», επισήμανε ο Βασίλιεφ, συμπληρώνοντας παρόλα αυτά ότι παραμένει άγνωστη η τύχη του και καλώντας για περισσότερη προσοχή στην ενημέρωση.«Η ενημέρωση σχετικά με την Ουκρανία πρέπει να χειρίζεται με μεγάλη υπευθυνότητα και να ζυγίζεται προσεκτικά- σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία», κατέληξε ο εκπρόσωπος της κρατικής Δούμας.

Τέλος, την είδηση του θανάτου του Γιανουκόβιτς διέψευσε και ο αναπληρωτής διευθυντής του πρακτορείου ITAR-TASS, Μιχαήλ Γκάσμαν, δηλώνοντας πως είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο «πριν μερικές ώρες», προσθέτοντας ότι τον συνάντησε την περασμένη Παρασκευή. «Δε μπορώ ούτε να φανταστώ ποια χρησιμότητα έχουν τέτοιες φήμες», πρόσθεσε και τόνισε πως ο ίδιος ο Γιανουκόβιτς είναι «σοκαρισμένος με όσα έχουν συμβεί στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ