Ο Πιστόριους καταρρέει στο δικαστήριο -Δεν άντεξε τις περιγραφές για τη μοιραία νύχτα [εικόνα]

Επεισοδιακή ήταν η δεύτερη μέρα της δίκης του Οσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ. Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης κατέρρευσε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν ο συνήγρος υπεράσπισης αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι το μοιραίο βράδυ γειτόνισσα του ζευγαριού άκουσε μετά τους πυροβολισμούς τα ουρλιαχτά της Στέενκαμπ.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος, το θύμα υπέστη τόσο σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες από τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι, που δε θα μπορούσε να ουρλιάξει.

Η Δίωξη ωστόσο, σημείωσε ότι από τις τέσσερις βολές η τελευταία ήταν αυτή που έπληξε την Στέενκαμπ στο κεφάλι, ενώ οι πρώτοι πυροβολισμοι ήταν στη δεξιά πλευρά της, τον τοίχο και τον ώμο της.

Γενικά, η υπεράσπιση του Πιστόριους επιδίωξε να αποδομήσει τη γειτόνισσα του ζευγαριού ως μάρτυρα, αμφισβητώντας έντονα την αξιοπιστία όσων κατέθεσε στην αστυνομία για το φονικό επεισόδιο.

Η πολιτική αγωγη από την πλευρά της διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε το ονομα και το πρόσωπο της γυναίκας από μερίδα ΜΜΕ παραβιάζοντα την αρχή προστασίας των μαρτύρων.

Η αντίδραση του δικαστηρίου, ήταν άμεση και η δίκη διεκόπη προσωρινά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ