Απίστευτο: Υπολογιστής 17 γρ. φοριέται σαν σκουλαρίκι και λειτουργεί με τα μάτια και τα δόντια [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Υπολογιστής 17 γρ. φοριέται σαν σκουλαρίκι και λειτουργεί με τα μάτια και τα δόντια [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς, ίσως μέχρι, σήμερα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο υπολογιστής θα φοριέται πλέον στο αυτί. Και όμως! Ερχεται μία έξυπνη συσκευή του ιάπωνα μηχανικού Καζουχίρο Τανιγκούτσι, η οποία ζυγίζει μόλις 17 γραμμάρια και ανοίγει με ένα... κλικ της γλώσσας.Ο νέος μικρός υπολογιστής ονομάζεται Earclip-type Wearable PC και φοριέται στο αυτί. Η λειτουργία του εξαρτάται από τις εκφράσεις του προσώπου, ενώ διαθέτει bluetooth. ενσωματωμένα GPS, γυροσκόπιο, αισθητήρες κίνησης, ηχείο και μικρόφωνο.

Το wearable computing θεωρείται από πολλούς το επόμενο μεγάλο βήμα στην τεχνολογία, με προϊόντα όπως το Google Glass στο προσκήνιο.

Με τη βοήθεια αισθητήρων υπερύθρων, ο «φορετός» υπολογιστής παρακολουθεί οποιεσδήποτε μικροαλλαγές πραγματοποιούνται στο εσωτερικό του αφτιού λόγω κίνησης και «διαβάζει» τα μάτια και το στόμα του χρήστη.

Σύμφωνα με τους ιάπωνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα είναι ικανός να αποθηκεύσει συγκεκριμένες εντολές βάσει των κινήσεων π.χ. των ματιών ή της γλώσσας του κατόχου του. Ο χρήστης θα μπορεί εύκολα και γρήγορα, τρίζοντας ελαφρώς τα δόντια του, ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του ή απλώς βγάζοντας τη γλώσσα του να ανοίξει ή να χειριστεί, για παράδειγμα, ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο το οποίο θα επικοινωνεί με το Earclip-type Wearable PC.

Οπως υποστηρίζει ο Καζουχίρο Τανιγκούτσι, η έξυπνη αυτή συσκευή μελλοντικά μπορεί να αποτελέσει ένα απαραίτητο εργαλείο για τα άτομα που πάσχουν από άνοια, καθώς θα είναι εύκολο να εντοπίζονται με την τεχνολογία του GPS.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ