Το σπίτι με τις χειροβομβίδες -Βρήκαν για δεύτερη φορά μία ξεχασμένη από τον Β' Παγκόσμιο σε αυλή στις Σέρρες - iefimerida.gr

Το σπίτι με τις χειροβομβίδες -Βρήκαν για δεύτερη φορά μία ξεχασμένη από τον Β' Παγκόσμιο σε αυλή στις Σέρρες

Το σπίτι με τις χειροβομβίδες -Βρήκαν για δεύτερη φορά μία ξεχασμένη από τον Β'
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον απόλυτο τρόμο ένιωσε μία γυναίκα, κάνοντας γεωργικές δουλειές στην αυλή του σπιτιού της στο Νέο Σούλι Σερρών. Απομακρύνοντας τις πέτρες από χώμα που είχε οργώσει, βρήκε μία χειροβομβίδα.

Αρχικά η γυναίκα νόμισε πως ήταν πέτρα ή κέλυφος χελώνας. Οταν όμως διαπίστωσε την πραγματικότητα έντρομη άφησε προσεκτικά κάτω τη χειροβομβίδα και απομακρύνθηκε από την αυλή της.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και στήθηκε η επιχείρηση για την απομάκρυνση αρχικά της χειροβομβίδας και τη συνέχεια την εξουδετέρωσή της από πυροτεχνουργούς του στρατού σε ακατοίκητη περιοχή. «Ηταν τυχερή που δεν τράβηξε την περόνη», δήλωσε ένας από αυτούς, ο Χρυσοβαλάντης Ντυμένος, επισημαίνοντας πως παρότι ήταν υλικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η χειροβομβίδα ήταν ενεργή.

Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται τέτοιο εύρημα στην ίδια αυλή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Νέου Σουλίου, Στέλλα Σπανουδάκη, πέρυσι βρήκαν και οι ενοικιαστές του σπιτιού χειροβομβίδα, η οποία είχε εξουδετερωθεί και πάλι από ειδικούς πυροτεχνουργούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ