Το μυστήριο με τους χάκερ που παίρνουν τον έλεγχο οικιακών ρούτερ -Αγνωστες οι προθέσεις τους - iefimerida.gr

Το μυστήριο με τους χάκερ που παίρνουν τον έλεγχο οικιακών ρούτερ -Αγνωστες οι προθέσεις τους

Το μυστήριο με τους χάκερ που παίρνουν τον έλεγχο οικιακών ρούτερ -Αγνωστες οι π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον μίας απίστευτης, μυστηριώδους επιχείρησης χάκερ που παίρνουν τον έλεγχο οικιακών ρούτερ σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται οι ειδικοί ασφαλείας του διαδικτύου. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 300.000 ρούτερ σπιτιών και μικρών επιχειρήσεων, έχουν πέσει θύμα των επιθέσεών τους.

Η Τeam Cymru ανακάλυψε αυτή τη μαζική επίθεση, που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες του είδους σε αυτές τις συσκευές. Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από όλο αυτό, όπως αναφέρει το BBC, όπως και το τι σκοπεύουν να κάνουν με τα ρούτερ που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους.

Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό τον Ιανουάριο του 2014. Τα πρώτα «θύματα» των επιθέσεων των χάκερ ήταν ρούτερ στην ανατολική Ευρώπη, αλλά στην πορεία η επιχείρηση επεκτάθηκε κυρίως στο Βιετνάμ, αν και έχει διαπιστωθεί πως έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλο τον κόσμο.

Μόλις το ρούτερ δεχθεί επίθεση από τους χάκερ, οι τελευταίοι μπορούν αν θέλουν να κατευθύνουν τους χρήστες του διαδικτύου σε όποιες σελίδες επιθυμούν, να εμφανίσουν εμβόλιμες τις δικές τους διαφημίσεις, στις σελίδες που επισκέπτονται οι ανυποψίαστοι ή να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που κάνουν.

Το μυστήριο που προβληματίζει τους ειδικούς, όμως, είναι γιατί μπήκαν στο συγκεκριμένο κόπο οι χάκερ, αφού δεν έχουν κάνει τίποτα από τα παραπάνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις χάκερ ρούτερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ