Οι μεγάλοι ηττημένοι των 86ων Οσκαρ -Ποιοι έφυγαν από την απονομή χωρίς ούτε ένα βραβείο - iefimerida.gr

Οι μεγάλοι ηττημένοι των 86ων Οσκαρ -Ποιοι έφυγαν από την απονομή χωρίς ούτε ένα βραβείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το «12 χρόνια σκλάβος» και το Gravity να είναι οι αδιαφιλονίκητοι νικητές της 86ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ, ωστόσο, το ίδιο αδιαμφισβήτητα, ο μεγάλος ηττημένος της βραδιάς ήταν το American Hustle (Οδηγός Διαπλοκής).

Οι συντελεστές του American Hustle μπορεί να πήγαν στο Dolby Theater προσδοκώντας ότι θα φύγουν με ένα από τα 10 αγαλματίδια για τα οποία είχαν προταθεί αλλά μάταια. Εφυγαν από την τελετή με τα χέρια άδεια δίχως να κερδίσουν κανένα βραβείο (πρωτότυπο σενάριο, α' ανδρικού ρόλου, α' γυναικείου ρόλου, β' ανδρικού ρόλου, β' γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας, καλύτερης φωτογραφίας, σχεδιασμού παραγωγής, σχεδιασμού κοστουμιών).

Για την Ιστορία μόνο δύο ταινίες είχαν χειρότερα στατιστικά από ότι το American Hustle: Το Turning Point το 1977 και τ το The Color Purple το 1985. Και οι δυο τους ήταν υποψήφιες για 11 Οσκαρ, όμως κατάφεραν να μην κερδίσουν ούτε ένα. Επίσης, κανένα από τα 10 Οσκαρ για τα οποία είχαν προταθεί δεν απέσπασαν οι συντελεστές των ταινιών «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» το 2002 και το «Τrue Grit» το 2010.

Πάντως, εκτός από το American Hustle στους ηττημένους της βραδιάς συγκαταλέγονται και το «Captain Philips», αλλά και το «Νεμπράσκα», καθένα από τα οποία είχε προταθεί για έξι Οσκαρ, χωρίς τελικά να μπορέσει να αποσπάσει κανένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ