Η Ρωσική Βουλή ετοιμάζει νομοσχέδιο για την προσάρτηση της Κριμαίας, μετά το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Η Ρωσική Βουλή ετοιμάζει νομοσχέδιο για την προσάρτηση της Κριμαίας, μετά το δημοψήφισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποβιβάζονται στη χερσόνησο της Κριμαίας και η Ρωσία δείχνει να ελέγχει απόλυτα ολόκληρη την περιοχή, η Δούμα έχει έτοιμο νομοσχέδιο με το οποίο θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, για την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ομοσπονδία.Οπως αναφέρει η ρωσική Πράβντα, υπό το φως τον τελευταίων εξελίξεων στην Ουκρανία, την αποπομπή Γιανουκόβιτς και την εισβολή στην Κριμαία, η ρωσική Βουλή έχει έτοιμο νομοσχέδιο με το οποίο θα επιτραπεί η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι «εάν είναι αδύνατο να υπάρξει μια διεθνείς συμφωνία, εξαιτίας της απουσίας αποτελεσματικής ξένης (σ.σ. Ουκρανικής) κυβέρνησης η οποία θα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί τα δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών της, είναι αναπόφευκτο για την Κριμαία να δεχθεί την Ρωσική Ομοσπονδία ως κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή».

«Εάν η Κριμαία βρεθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία» αναφέρει το προτεινόμενο νομοσχέδιο και συνεχίζει «θα έχει όλα τα δικαιώματα και ελευθερίες μιας αυτόνομης περιοχής, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες».

Εκείνο που τονίζεται στο κείμενο, ακόμη, είναι πως τα πάντα θα κριθούν στα τέλη Μαρτίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα στην περιοχή.

Στο νομοσχέδιο επισημαίνεται, επίσης, ότι υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς στην ουκρανική νομοθεσία δεν προβλέπεται ένα τοπικό δημοψήφισμα, παρά μόνο ένα «ουκρανικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ