ΝΥΤ: Αυτοί είναι οι ολιγάρχες στους οποίους στρέφεται η Ουκρανία για πολιτική βοήθεια [εικόνες] - iefimerida.gr

ΝΥΤ: Αυτοί είναι οι ολιγάρχες στους οποίους στρέφεται η Ουκρανία για πολιτική βοήθεια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους βαθύπλουτους επιχειρηματίες της, γνωστούς και ως «ολιγάρχες», επιστρατεύει η προσωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας, προκειμένου να παίξουν το ρόλο «διαμεσολαβητών» των ανατολικών επαρχιών της, καθώς η ανησυχία γίνεται όλο και εντονότερη με τις συνεχείς προσπάθειες των Ρώσων να αποσταθεροποιήσουν ή να καταλάβουν περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, αφού πρώτα πήραν υπό τον έλεγχό τους τη χερσόνησο της Κριμαίας.Τα ουκρανικά ΜΜΕ αποδίδουν αυτή τη στρατηγική στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία ανέκαθεν διατηρούσε αρραγείς δεσμούς με την ελίτ των επιχειρηματιών και βιομηχάνων της χώρας.

Το γραφείο του Προέδρου Ολεκσάντρ Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε την Κυριακή το διορισμό δύο γνωστών στη χώρα δισεκατομμυριούχων, των Σεργκέι Ταρούτα και Ιχορ Κολομόισκι, σε νευραλγικές θέσεις στη διοίκηση των ανατολικών περιοχών της χώρας.

Ο Σεργκέι Ταρούτα:

ΝΥΤ: Αυτοί είναι οι ολιγάρχες στους οποίους στρέφεται η Ουκρανία για πολιτική βοήθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
ΝΥΤ: Αυτοί είναι οι ολιγάρχες στους οποίους στρέφεται η Ουκρανία για πολιτική βοήθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

O Ιχορ Κολομόισκι:

ΝΥΤ: Αυτοί είναι οι ολιγάρχες στους οποίους στρέφεται η Ουκρανία για πολιτική βοήθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
ΝΥΤ: Αυτοί είναι οι ολιγάρχες στους οποίους στρέφεται η Ουκρανία για πολιτική βοήθεια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Τιμοσένκο, η οποία συναντήθηκε το βράδυ του Σαββάτου με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό, αμφότεροι μέλη του κόμματος του οποίου ηγείται η ίδια, γνωρίζει καλά τα «μονοπάτια» και το παρασκήνιο της ουκρανικής πολιτικής, ενώ υπήρξε η ίδια επιτυχημένη επιχειρηματίας, προτού εισέλθει στην πολιτική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Μετά από αυτή ακριβώς τη συνάντηση άρχισε η κυβέρνηση να ζητά από τους ολιγάρχες να αναλάβουν θέσεις στις τοπικές διοικήσεις των περιοχών.

Οι δισεκατομμυριούχοι ολιγάρχες της Ουκρανίας κατέχουν τεράστια ισχύ σε διάφορους τομείς, όπως η χαλυβουργία, οι τηλεπικοινωνίες και τα ΜΜΕ, έχοντας υπό τον έλεγχό τους ολόκληρους στρατούς εργατών.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός, ελέω Τιμοσένκο, κατάφεραν να πείσουν κάποιους από τους πολυάριθμους ολιγάρχες να υπηρετήσουν τη χώρα από διοικητικές θέσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, καταγράφεται ως μία μικρή νίκη για τη νεοσυσταθείσα κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ