To χρηματιστήριο της Μόσχας και το ρούβλι καταρρέουν - iefimerida.gr

To χρηματιστήριο της Μόσχας και το ρούβλι καταρρέουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, το χρηματιστήριο της Μόσχας γνώρισε μεγάλη πτώση την Δευτέρα 3 Μαρτίου, με το άνοιγμα των αγορών στη Ρωσία. Οι δύο δείκτες Micex και RTS κατέρρευσαν αντίστοιχα 5,89% και 7,08, στις 7 το πρωί.

Την ίδια ώρα το ρούβλι έπεσε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, φτάνοντας την τιμή 50 ευρώ για 1 ρούβλι, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.

Η επιδείνωση της κρίσης στην Κριμαία το Σαββατοκύριακο, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείζονα σύγκρουση Ρωσίας και Δύσης, βάρυνε και τα χρηματιστήρια της Ασίας. Ο δείκτης Nikkei έχανε σήμερα 1,75%, το Χονγκ Κονγκ 0,71%, η Σεούλ 0,87% και το Σίδνεϊ 0,63%.

«Προς το παρόν έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία, στην κατάσταση της Κριμαίας...Πιστεύω ότι στις επόμενες ημέρες αυτός ο κίνδυνος θα εκλείψει» δήλωσε ο Desmond Chua, αναλυτής του CMC της Σιγκαπούρης.

Η Ουκρανία δεν είναι παραγωγός πετρελαίου, ούτε μεγάλος προμηθευτής, αλλά κατέχει μια στρατηγική θέση στην μεταφορά υδρογονανθράκων της Ρωσίας, υπογραμμίζουν αναλυτές της JPMorgan.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ