Εργολάβοι, διαφημιστές και στελέχη ΠΑΕ στο στόχαστρο της Εφορίας - iefimerida.gr

Εργολάβοι, διαφημιστές και στελέχη ΠΑΕ στο στόχαστρο της Εφορίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eργολάβοι, κατασκευαστές, διαφημιστές και στελέχη ΠΑΕ τίθενται, σε πρώτη φάση, στο μικροσκόπιο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, καθώς έχει δοθεί εντολή να να κλείσουν άμεσα οι έλεγχοι που τους αφορούν.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι ελεγκτές καλούνται να επιταχύνουν τις διαδικασίες ελέγχων στις λίστες με τους 1.600 φορολογουμένους Μεγάλου Πλούτου και να δέσουν τις υποθέσεις που βαλτώνουν εδώ και καιρό. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι πλέον θα ολοκληρώνονται τουλάχιστον 30-40 έλεγχοι κάθε μήνα.

Οι έρευνες στοχεύουν να διαπιστώσουν αν φορολογήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο όσοι δήλωναν μεγάλες περιουσίες. Ερευνώνται, όμως, και περιπτώσεις «αιφνίδιου πλουτισμού», εφόσον δεν δικαιολογείται η περιουσία που εμφανίζουν από τα εισοδήματα των περασμένων ετών.

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ο νέος διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, καθώς πριν από 20 ημέρες υπέβαλε την παραίτηση του ο πρώην διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ, μετά και τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ελέγχων που έχει αναλάβει. Επίσης, την Τρίτη, ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει καλέσει ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του με διευθυντές των μεγάλων ΔΟΥ, προκειμένου να τους δώσει νέες κατευθύνσεις και οδηγίες για τις υποθέσεις ειδικού χειρισμού που θεωρεί ότι πρέπει να κλείσουν το συντομότερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ