Ο Μεντβέντεφ προαναγγέλλει «νέα επανάσταση» στην Ουκρανία, αλλά και... δίκη Γιανουκόβιτς - iefimerida.gr

Ο Μεντβέντεφ προαναγγέλλει «νέα επανάσταση» στην Ουκρανία, αλλά και... δίκη Γιανουκόβιτς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έκρινε ότι οι νέοι ηγέτες της Ουκρανίας κατέλαβαν την εξουσία παρανόμως και προέβλεψε ότι η διακυβέρνησή τους θα τερματιστεί με «μια νέα επανάσταση» και με νέα αιματοχυσία.Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Μεντβέντεφ δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία με την Ουκρανία και την ανάπτυξη δεσμών με τη χώρα, αλλά «όχι με όσους ανήλθαν στην εξουσία μέσω της αιματοχυσίας».

Ο Μεντβέντεφ επισήμανε πως παρότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς πλέον δεν διαθέτει πρακτικά καμιά εξουσία, παραμένει ο νόμιμος αρχηγός του κράτους βάσει του Συντάγματος της Ουκρανίας και πρόσθεσε: «εάν είναι ένοχος ενώπιον της Ουκρανίας — αρχίστε μια διαδικασία παραπομπής του σε δίκη. . . και δικάστε τον».

«Ο,τιδήποτε άλλο είναι ανομία. Η κατάληψη της εξουσίας», συνέχισε ο Μεντβέντεφ στο κείμενο που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook. «Και αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια τάξη θα είναι εξαιρετικά ασταθής. Θα τερματιστεί με μια νέα επανάσταση. Με νέο αίμα».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ