Iταλία: Το σκοτεινό πρόσωπο της κυβέρνησης Ρέντσι

Η νέα κυβέρνηση Ρέντσι στην Ιταλία έχει δύο πρόσωπα: το καλό πρόσωπο είναι η ισότητα ανδρών-γυναικών στα υπουργεία, η άμεση και ριζική αλλαγή και ένας υπερ-τεχνοκράτης στο υπουργείο Οικονομικών.


Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο πρόσωπο όπου βρίσκει κανείς λιγότερο φανταχτερά πράγματα. Οι 36 υφυπουργοί και οι 9 αναπληρωτές υπουργοί παρουσιάζουν κάποιες σκοτεινές ενδείξεις.

Antonio Gentile, υφυπουργός δημοσίων έργων
Αυτός ο γερουσιαστής της νέας κεντροδεξιάς, από την Καλαβρία, έχει μακρύ χέρι. Την ώρα που μια τοπική εφημερίδα, η Ora Calabria, ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδο την είδηση ότι ο γιός του ήταν κατηγορούμενος για μια υπόθεση διαφθοράς, ο γερουσιαστής προσπάθησε μέσω γνωριμιών να αποτρέψει το πρωτοσέλιδο. «Όταν το αγριογούρουνο είναι πληγωμένο, τους σκοτώνει όλους» απειλεί ο γερουσιαστής. Ο δημοσιογράφος αντιστέκεται αλλά, ως εκ θαύματος, οι μηχανές εκτύπωσης της εφημερίδας χαλάνε την ίδια ημέρα. Η είδηση της Ora Calabria δεν δημοσιεύεται ποτέ.


Francesca Barracciu, υφυπουργός Πολιτισμού
Ευρωβουλευτής, αυτή η πολιτικός της Σαρδηνίας είχε τεθεί επικεφαλής το 2012 του Δημοκρατικού κόμματος για τις περιφερειακές εκλογές. Ωστόσο, λίγο αργότερα γίνεται γνωστό ότι το όνομά της ήταν αναμεμειγμένο σε μια σκοτεινή υπόθεση κλοπής δημοσίου χρήματος. Ο Ματέο Ρέντσι, ο οποίος τότε ήταν γραμματέας του Δημοκρατικού κόμματος την «εξαφανίζει» και τοποθετεί έναν άλλο υποψήφιο στη θέση της, τον Francesco Pigliaru, ο οποίος μάλιστα εκλέγεται στην περιφέρεια, στις 16 Φεβρουαρίου. Ωστόσο η Barracciu βρήκε θέση στην κυβέρνηση Ρέντσι.


Cosimo Ferri, υφυπουργός Δικαιοσύνης και Enrico Costa, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης
Και ο ένας και ο άλλος είναι πολύ στενοί συνεργάτες του Μπερλουσκόνι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν επιλεγεί να βοηθήσουν το έργο του υπουργού Δικαιοσύνης Andrea Orlando, ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο ρόλο να αλλάξει πολλά πράγματα στην ιταλική δικαιοσύνη. Ο Ferri ήταν δικαστικός και το όνομά τους επανέρχεται σε πολλές σκοτεινές υποθέσεις διαφθοράς χωρίς ωστόσο να έχει κατηγορηθεί επίσημα.
Ο Costa είναι βουλευτής και δικηγόρος. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος εισηγήθηκε στην ιταλική βουλή νόμους ώστε ο Καβαλιέρε να ελαφρύνει τη θέση του.
Και για τους δύο λέγεται στην Ιταλία ότι ο Μπερλουσκόνι έβαλε το χεράκι του στην κυβέρνηση και κατάφερε να συμμαχήσει με τον νέο πρωθυπουργό.
Ένα μέρος των ιταλικών ΜΜΕ κάνει λόγο για «σκιές» στην κυβέρνηση Ρέντσι. Η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, που στηρίζει το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο, κυκλοφόρησε με εξώφυλλο μια φωτογραφία όπου το πρόσωπο του Ρέντσι και του Μπερλουσκόνι γίνονται ένα. Πηγή Le Monde

Αυτή η φωτογραφία κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα της Ιταλίας με τίτλο "Ρεντσοσκόνι".

Φυσικά οι Ιταλοί δεν περιγράφεται τι έχουν σκαρφιστεί για το δίδυμο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ