Ανεργοι το 95% των τυφλών στην Ελλάδα – Μόλις 150 εργαζόμενοι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - iefimerida.gr

Ανεργοι το 95% των τυφλών στην Ελλάδα – Μόλις 150 εργαζόμενοι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις το 5% από τους Ελληνες πολίτες που έχουν χάσει την όρασή τους έχουν μια θέση εργασίας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα,γεγονός, που καταδεικνύει το τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.Πριν από μερικές ημέρες τα στοιχεία της Eurostat προκάλεσαν σοκ, καθώς καταγράφουν άνοδο της ανεργίας στη χώρα με το 28% των πολιτών να είναι χωρίς δουλειά, ενώ στους νέους το ποσοστό ανέρχεται στο 58%.

Για την κοινωνική ομάδα των τυφλών, πάντως, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 95%, ενώ στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μόλις εργάζονται μόλις 150 τυφλοί.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, όπως αναφέρει η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, δεν έχει προκηρυχθεί καμία θέση εργασίας για τυφλούς από το 2010.

Σημειωτέον, ότι το μοναδικό επάγγελμα που έχει κατοχυρωθεί για τυφλούς είναι αυτό της θέση του τηλεφωνητή, ενώ, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών τονίζει πως η μη προκήρυξη θέσεων παραβιάζει τον νόμο 2643/98 και επισημαίνει ότι και εκείνοι που εργάζονται έχουν ήδη χάσει το 40% του βασικού τους μισθού.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ