Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τη χώρα -Περίπου 675.000 άτομα έχουν καταφύγει στη Ρωσία - iefimerida.gr

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τη χώρα -Περίπου 675.000 άτομα έχουν καταφύγει στη Ρωσία

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τη χώρα -Περίπου 675.000 άτομα έχουν καταφύγει στη Ρωσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφυγες γίνονται οι Ουκρανοί, αναζητώντας διαφυγή από την κρίση που μαστίζει τη χώρα τους τελευταίους μήνες. Περίπου 675.000 πολίτες την έχουν εγκαταλείψει ήδη, καταφεύγοντας στη Ρωσία.

Τα στοιχεία αφορούν το τελευταίο δίμηνο, καθώς ακόμη και πριν από τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων δύο εβδομάδων, οι βίαιες συγκρούσεις των διαδηλωτών στο Κίεβο αλλά και σε αρκετές ακόμη πόλεις της Ουκρανίας έκαναν τον κόσμο να θέλει να απομακρυνθεί από εκεί.

Τα στοιχεία για τον αριθμό των πολιτών που έχουν φύγει από τη χώρα προέρχονται από την υπηρεσία συνοριακής φύλαξης της Ρωσίας και αφορούν το διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου. Ο αριθμός αποτελεί ένδειξη «ανθρωπιστικής καταστροφής», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ- Τας.

«Εάν το ''επαναστατικό χάος'' στην Ουκρανία συνεχιστεί, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα συρρεύσουν στις ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία», ανέφερε στο Ιτάρ- Τας η υπηρεσία συνοριακής φύλαξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ