Βενιζέλος: Ευρώπη δε σημαίνει ανεργία, ύφεση και λιτότητα -Λέμε όχι στους οικονομικούς εθνικισμούς - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ευρώπη δε σημαίνει ανεργία, ύφεση και λιτότητα -Λέμε όχι στους οικονομικούς εθνικισμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν μια Ευρώπη που να βοηθά τους πολίτες της και αυτή την Ευρώπη, αντιπροσωπεύει, ακριβώς, η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη παρέμβασή στου στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που διεξήχθη στη Ρώμη οι συμμετέχοντες στο οποίο εξέλεξαν τον Μάρτιν Σούλτς ως υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Λέμε όχι στον ευρωσκεπτικισμό και στους οικονομικούς εθνικισμούς και θεωρούμε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αφορά όλες τις προηγμένες κοινωνίες μας, όλους τους πολίτες μας», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θεωρεί βασικής σημασίας «να πείσουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές τους πολίτες ότι η ενωμένη Ευρώπη δεν σημαίνει ανεργία, ύφεση και λιτότητα, αλλά ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και απασχόληση».

Κατά τη σημερινή συνάντηση συμμετείχε, μεταξύ των άλλων και ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, ως επικεφαλής του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

«Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το εξάμηνο της προεδρίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να προωθήσουμε ένα καινούριο μοντέλο στην Ευρώπη. Πρώτα από όλα, όμως, η Ιταλία πρέπει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της, όχι επειδή μας το ζητούν οι διάφοροι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αλλά επειδή είναι κάτι που χρειάζονται τα παιδιά μας», τόνισε ο Ρέντσι.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η κοινωνική Ευρώπη είναι προϋπόθεση και όχι συνέπεια της Ευρώπης της οικονομίας», δήλωσε ο τριανταεννιάχρονος Ιταλός πρωθυπουργός.

Η Ιταλίδα υπουργός εξωτερικών, Φεντερίκα Μογκερίνι, τέλος- με την οποία συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο κύριος Βενιζέλος-θέλησε να στείλει, από το σημερινό συνέδριο, το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να μιλάμε ξεχωριστά για Ελλάδα, Γερμανία ή Φινλανδία. Η πραγματική, βασική διαφορά είναι ανάμεσα σε προοδευτικούς και συντηρητικούς».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ