Αναψε η σπίθα στην Κριμαία -Ενοπλοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών λέει η Μόσχα - iefimerida.gr

Αναψε η σπίθα στην Κριμαία -Ενοπλοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών λέει η Μόσχα

Αναψε η σπίθα στην Κριμαία -Ενοπλοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Εσωτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τεταμένη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην Κριμαία, η σπίθα φαίνεται πως άναψε. Η Ρωσία υποστηρίζει πως τα ξημερώματα του Σαββάτου ένοπλοι επιχείρησαν να καταλάβουν το υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός.

«Πολιτικοί κύκλοι από το Κίεβο, θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Κριμαία» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, προσθέτοντας: «Περαιτέρω κλιμάκωση (της κρίσης) θα επρόκειτο για ανευθυνότητα».

«Χάρη στην αποφασιστική δράση των (σ.σ φιλορωσικών) μονάδων αυτοάμυνας, η προσπάθεια να καταλάβουν το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών απετράπη. Η προσπάθεια αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση επιφανών πολιτικών κύκλων στο Κίεβο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χερσόνησο» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, το πρωί του Σαββάτου άνδρες με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά παρατάχθηκαν κοντά στο κοινοβούλιο της Κριμαίας, στη Συμφερόπολη, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Παράλληλα τοποθέτησαν δύο οπλοπολυβόλα με κατεύθυνση ώστε να προστατεύουν το κτίριο.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Κριμαίας ανακοίνωσε ότι το δημοψήφισμα για το μελλοντικό καθεστώς της ρωσόφωνης αυτόνομης δημοκρατίας επισπεύδεται για τις 30 Μαρτίου, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα από τις 25 Μαΐου, οπότε θα διεξάγονταν και οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ