Πώς θα παίρνουν οι πολίτες φορολογική ενημερότητα από τα ΚΕΠ - iefimerida.gr

Πώς θα παίρνουν οι πολίτες φορολογική ενημερότητα από τα ΚΕΠ

Πώς θα παίρνουν οι πολίτες φορολογική ενημερότητα από τα ΚΕΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανάμεσα στις νέες υπηρεσίες που θα παρέχουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης πολιτών είναι και η έκδοση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, με μία απλή διαδικασία.

Επειτα από την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα είναι δυνατό μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη ή του νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, όπως αναφέρει το «Βήμα».

Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει:

Στη συνέχεια, αφού η αίτηση υπογραφεί από τον ενδιαφερόμενο και βεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής από τον υπάλληλο του ΚΕΠ, γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή στο σύστημα. Με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης του συστήματος ΕΡΜΗΣ, ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του ΚΕΠ μπαίνει στην ηλεκτρονική υπηρεσία χορήγησης Αποδεικτικού Ενημερότητας του συστήματος TAXISnet και συμπληρώνει, στην εμφανιζόμενη σχετική σελίδα, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φυσικού ή μη φυσικού προσώπου για τον οποίο επιθυμεί τη χρήση της υπηρεσίας.

Μετά την ολοκλήρωση στο σύστημα TAXISnet των απαραίτητων σχετικών ελέγχων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του ΚΕΠ εκτυπώνει και παραδίδει στον ενδιαφερόμενο το Αποδεικτικό Ενημερότητας, ή ενημερώνει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση αποδεικτικού μέσω διαδικτύου, όταν στο σύστημα εμφανίζεται το μήνυμα «Ο φορολογούμενος πρέπει να απευθυνθεί σε ΔΟΥ για το αποδεικτικό ενημερότητας».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΠ ειδήσεις φορολογική ενημερότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ