Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες είναι ακόμη επιστρατευμένοι -Εντός των επόμενων ημερών αίρεται η επίταξη

Μπορεί η πρωινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής να «στιγματίστηκε» από τα αποφθέγματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ωστόσο, η ημερήσια διάταξη έβγαλε και... είδηση.Αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός πως οι υπάλληλοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας παραμένουν υπό επίταξη, ενώ ήδη έχει περάσει ένας χρόνος από αυτή την απόφαση της κυβέρνησης.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε «Το θέμα της επιστράτευσης πρέπει να λυθεί. Είναι γεγονός ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση εξετάζει την άρση της επίταξης των εργαζομένων. Θεωρώ ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και εντός των επόμενων ημερών, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις που θα παρθούν».

Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχθηκε πως «είναι πολύ άβολη η θέση του» να απαντά σε μια τέτοια επερώτηση, δεδομένου ότι και ο ίδιος προέρχεται από το συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ επικαλέστηκε και την καλή συνεργασία που έχει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας, παρά την απαγόρευση της απεργίας τους. Παράλληλα δε, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επενδύει στην εξαθλίωση των εργαζομένων προκειμένου να αυξήσει την εκλογική του πελατεία.

Φωτογραφίες Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ