Κούλουμα με την Τρόικα θα κάνει ο Στουρνάρας -Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας πριν το Eurogroup - iefimerida.gr

Κούλουμα με την Τρόικα θα κάνει ο Στουρνάρας -Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας πριν το Eurogroup

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στη καρδιά των δημοσιονομικών, μπήκε η διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της Τρόικα, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα σύγκλιση ούτε για το 2014, κάτι που ενισχύει την εκτίμηση ότι δύσκολα θα προλάβουν οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία έως το EUROGROUP της 10ης Μαρτίου.

«Τις επόμενες ώρες και ημέρες θα δουλέψουμε επί κειμένου (σ.σ. σχεδίου συμφωνίας) και με τους συναρμόδιους υπουργούς. Και όταν δουλεύεις επί κειμένου, είναι μια θετική εξέλιξη», δήλωσε μετά από τη σύσκεψη με τη Τρόικα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, επιχειρώντας να δώσει ένα κλίμα αισιοδοξίας, ωστόσο είναι αντιληπτό ότι όσο δεν υπάρχει συμφωνία για το 2014, οι συζητήσεις θα προχωρούν με ρυθμό σημειωτόν. Υπηρεσιακός παράγοντας του ΓΛΚ σημείωσε, πάντως, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 είναι «ισχυρό και βιώσιμο», θέση που στοχεύει αφενός στη διαπραγμάτευση για το «κενό» του 2014, το οποίο σύμφωνα με την ελληνική πλευρά έχει καλυφθεί, αφετέρου στις επιφυλάξεις των δανειστών για το ύψος του κοινωνικού μερίσματος.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Κυριακή, οπότε αναμένεται και νέα συνάντηση της Τρόικα με τον Κωστή Χατζηδάκη, ενδεχομένως και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς να αποκλείεται να χρειαστεί και νέα συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο την Καθαρά Δευτέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ