Στρατολογούν άστεγους να καθαρίσουν τη Φουκοσίμα: Φήμες κάνουν λόγο για εμπλοκή της Γιάκουζα - iefimerida.gr

Στρατολογούν άστεγους να καθαρίσουν τη Φουκοσίμα: Φήμες κάνουν λόγο για εμπλοκή της Γιάκουζα

Στρατολογούν άστεγους να καθαρίσουν τη Φουκοσίμα: Φήμες κάνουν λόγο για εμπλοκή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιο ανεπιθύμητη και επικίνδυνη δουλειά στην Ιαπωνία, τον καθαρισμό της Φουκοσίμα, θα αναλάβουν άστεγοι μετά από μαζική στρατολόγηση στους δρόμους του Τόκιο, πίσω από την οποία, φήμες λένε, ότι κρύβεται και η Γιάκουζα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η διαδικασία καθαρισμού θα διαρκέσει 30 χρόνια, ενώ το κόστος εκτιμάται να ξεπεράσει τα 125 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Tepco θα χρειαστεί τουλάχιστον 12.500 εργάτες μέσα στο 2015, με την ζήτηση να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.

Σε αυτό το πλαίσιο και για την εξοικονόμηση χρημάτων, έχει στηθεί ένα παράνομο δίκτυο εκμετάλλευσης των αστέγων, το οποίο ελέγχει για λογαριασμό των εργολάβων του έργου, η μαφία της Γιακούζα.

Οι «κυνηγοί κεφαλών» στρατολογούν άστεγους τους οποίους πληρώνουν 60 δολάρια ημερησίως, για να εργαστούν στις ζώνες υψηλού κινδύνου, που κανείς δεν θέλει να αναλάβει.

Παράλληλα, το Ρόιτερς αναφέρει ότι στη διαδικασία αυτή, υπάρχουν τεράστια νομικά κενά, αυθαιρεσίες και οικονομικές ατασθαλίες, από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την εργολαβία του έργου.

Συγκεκριμένα, αρκετές από τις 730 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση καθαρισμού, έχουν συμβόλαια τα οποία δεν τηρούν το αυστηρό νομικό πλαίσιο και λειτουργούν καταχρηστικά και ανεξέλεγκτα εντός του έργου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία Φουκοσίμα άστεγοι γιάκουζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ