Περισσότερο κράτος, για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια κρίση ζητά ο Στρος-Καν - iefimerida.gr

Περισσότερο κράτος, για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια κρίση ζητά ο Στρος-Καν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, με μία σημαντική ομιλία του σήμερα στην Ουάσινγκτον με κοινό φοιτητικό, τόνισε ότι "η οικονομική κρίση υπαγορεύει μία μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση και λιγότερο φιλελευθερισμό".

"Στην αντίληψη ενός νέου μακροοικονομικού πλαισίου, γιά έναν νέο κόσμο, η πλάστιγγα θα κλίνει-- έστω και λίγο-- λιγότερο υπέρ των αγορών και πολύ περισσότερο υπέρ του κράτους", επισήμανε ο Στρος-Καν.

"Προσέφερε πολύ το σχήμα της παγκοσμιοποίησης, αλλά έστειλε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια. Εχει μία σκοτεινή πλευρά η παγκοσμιοποίηση: ένα περιθώριο αυξανόμενο κι ευρύ, ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς", επισήμανε εξ άλλου ο Στρος-Καν.

"Ενώ η παγκοσμιοποίηση των ανταλλαγών συνδέεεται κατ αρχήν με τη μείωση των ανισοτήτων, η πιστωτική παγκοσμιοποίηση, δηλαδή το μέγα γεγονός των πρόσφατων ετών, μεγάλωσε αντιθέτως αυτές τις ανισότητες", υπογράμμισε επίσης ο ίδιος.

"Η ανισότητα μπορεί να ήταν, μάλιστα, μία από τις σιωπηλές αιτίες της κρίσης(...)μεσοπρόθεσμα και μακρυπρόθεσμα, η ανάπτυξη πρέπει, πράγματι, να συνάδει με μία δίκαιη και πιό αναλογική κατανομή των εισοδημάτων όλων των κοινωνικών στρωμάτων", συνεπέρανε ο Στρος-Καν.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ