ΔΝΤ: Ανησυχία για τις «καθυστερήσεις» διαρθρωτικών αλλαγών -Ουδέν σχόλιο για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Ανησυχία για τις «καθυστερήσεις» διαρθρωτικών αλλαγών -Ουδέν σχόλιο για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανένα σχόλιο δεν θέλησε να κάνει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, για το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών.

Η ερώτηση αφορούσε στα δημοσιεύματα της εφημερίδας Financial Times ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Το μόνο που ανέφερε ήταν ότι ο τραπεζικός τομέας είναι «μέρος της αξιολόγησης» και «των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι η τελευταία αποστολή της τρόικας, μέσα στα πλαίσια της πέμπτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί για τις «καθυστερήσεις» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται στον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει την «επιτάχυνση των προσπαθειών», ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα μεταξύ της τρόικας και των ελληνικών αρχών και οποίες αναμένεται να διαρκέσουν δυο εβδομάδες.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου υπογράμμισε ότι «πρέπει να επιλυθούν κάποια ζητήματα, αλλά στόχος του Ταμείου είναι η επίτευξη συμφωνίας».

Όσον αφορά το «χρηματοδοτικό κενό», υποστήριξε ότι είναι νωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα διαδραματίσουν ρόλο μια σειρά θεμάτων, όπως είναι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ