«Κυνηγοί κεφαλών» στην Ιαπωνία ψάχνουν άστεγους-θύματα για να καθαρίσουν τα απόβλητα στη Φουκουσίμα - iefimerida.gr

«Κυνηγοί κεφαλών» στην Ιαπωνία ψάχνουν άστεγους-θύματα για να καθαρίσουν τα απόβλητα στη Φουκουσίμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως τραγική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την πρόθεση και τελικά, όπως προκύπτει, δράση των «κυνηγών κεφαλών» στην Ιαπωνία, να προσλάβουν άστεγους προκειμένου να καθαρίσουν τα πυρηνικά απόβλητα από τη Φουκουσίμα.Μάλιστα, οι μελλοντικοί εργάτες-θύματα να δουλεύουν σε αυτό τον επικίνδυνο για την υγεία τους χώρο για 30 χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε τον περασμένο μήνα το πρακτορείο Reuters έχει στηθεί ένα παράνομο δίκτυο εκμετάλλευσης των αστέγων το οποίο ελέγχει για λογαριασμό των εργολάβων του έργου η μαφία της Γιακούζα.

Πώς γίνεται η διαδικασία; Οπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων εκατοντάδες άστεγοι στρατολογούνται προκειμένου για 60 δολάρια ημερησίως να εργαστούν στις ζώνες υψηλού κινδύνου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters έχουν δημιουργηθεί τεράστια κενά στη νομική διαδικασία σχετικά με τη δράση της εργολαβίας που έχει αναλάβει το έργο, το κόστος του οποίου αγγίζει τα 125 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ