Στα μονοπάτια των γκουρού: Μαγευτικά πορτρέτα Ινδών ασκητών, μέσα από τον φακό του Joey L [εικόνες] - iefimerida.gr

Στα μονοπάτια των γκουρού: Μαγευτικά πορτρέτα Ινδών ασκητών, μέσα από τον φακό του Joey L [εικόνες]

Στα μονοπάτια των γκουρού: Μαγευτικά πορτρέτα Ινδών ασκητών μέσα από τον φακό το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπερκαταναλωτική και τεχνοκρατική κοινωνία δυσκολεύεται, συχνά, να κατανοήσει την έννοια του ασκητισμού: για ποιο λόγο κάποιος αποφασίζει να εγκαταλείψει όλα τα επίγεια αγαθά του και να ζήσει αποκλεισμένος από την κοινωνία ; Αυτή η εκπληκτική σειρά πορτρέτων μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τους γκουρού που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους, στην επιδίωξη της πνευματικής απελευθέρωσης.

Ο φωτογράφος Joey L με έδρα το Μπρούκλιν αποφάσισε να ακολουθήσει τα μονοπάτια των γκουρού για να ανακαλύψει το μυστικό της πνευματικής τους γαλήνης.

Ξεκινώντας στη Βόρεια Αιθιοπία, ο Joey έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ψάχνοντας για περιπλανώμενους ασκητές. Το πιο εντυπωσιακό μέρος του πρότζεκτ του, όμως, είναι η φωτογράφηση των «Ιερών ανδρών» ή Σάντχους, που ζουν στο Βαρανάσι της Ινδίας.

Ενα μεγάλο μέρος των πορτραίτων επικεντρώνεται στους Αγκόρι, μία αίρεση που είναι γνωστή για τη συμμετοχή σε μεταθανάτια τελετουργικά όπως την κάλυψη του σώματος με ανθρώπινες στάχτες, τον διαλογισμό με πτώματα ή την κατασκευή κοσμημάτων από ανθρώπινα οστά.

Οπως αναφέρει ο Joey: «Οι Αγκόριέχουν μια βαθιά σύνδεση με τους νεκρούς. Ο θάνατος δεν είναι μια τρομακτική σκέψη, αλλά ένα πέρασμα από τον κόσμο της ψευδαίσθησης».

Ο συνταξιδιώτης του Joey, ο σκηνοθέτης Κέιλ Γκλάντενινγκ κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους κατάφερε να κινηματογραφήσει αρκετό υλικό από τα παρασκήνια της φωτογράφησης, δημιουργώντας το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Beyond» το οποίο ακολουθεί παρακάτω, μετά τις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ