Ερχονται φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -Τι σχεδιάζει η Τesla Motors - iefimerida.gr

Ερχονται φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -Τι σχεδιάζει η Τesla Motors

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τesla Motors ανακοίνωσε την Τρίτη τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός εργοστασίου, το οποίο θα παράγει μπαταρίες ιόντων λιθίου, στην προσπάθειά της να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.Στο τεράστιο εργοστάσιο, με την ονομασία Gigafactory, θα απασχολούνται περίπου 6.500 εργαζόμενοι και η κατασκευή του θα κοστίσει μεταξύ 4 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μέχρι το 2020 η Tesla ευελπιστεί πως θα παράγει περισσότερες μπαταρίες ιόντων λιθίου σε ετήσια βάση, σε σχέση με αυτές που παρήχθησαν παγκοσμίως το 2013, ενώ θα μειώσει το κόστος τους «πιο γρήγορα από ότι θεωρείτο μέχρι σήμερα δυνατό» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι το 2013 παρέδωσε τουλάχιστον 22.500 αυτοκίνητα της σειράς Model S και σχεδιάζει να έχει παραδώσει 500.000, μέχρι το 2020. Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει περίπου 2 δισεκατομμύρια στο πρόγραμμα, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα ονόματα των συνεργατών της. Εκπρόσωποι της εταιρείας συναντήθηκαν με στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικών Panasonic και την περασμένη εβδομάδα με την Apple.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ηλεκτρικά αυτοκίνητα Τesla Motors
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ