Πίσω στο 1991 -Πώς ήταν η βίλα Αμαλία τα πρώτα χρόνια της κατάληψης [εικόνες] - iefimerida.gr

Πίσω στο 1991 -Πώς ήταν η βίλα Αμαλία τα πρώτα χρόνια της κατάληψης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτογραφίες από μία άλλη εποχή. Εικόνες από το 1991 ένα χρόνο μετά το ξεκίνημά της κατάληψη στη βίλα Αμαλία, του κτιρίου στην Αχαρνών και Χέυδεν, του νεοκλασικού κτιρίου που στέγασε από το 1862 ως τα χρόνια της μεταπολίτευσης το δεύτερο γυμνάσιο αρρένων.Οπως γράφει και το popaganda.gr τότε το κτίριο ζούσαν περίπου 15 νέοι άνθρωποι με το όραμα της αυτοδιάθεσης κάνοντας συναυλίες και φυτεύοντας λαχανικά στον πίσω κήπο. Με το καιρό μετατράπηκε σ'ένα «εναλλακτικό πολιτιστικό κέντρο» της ανέκαθεν υποβαθμισμένης περιοχής.

Πέρα από το αντιεξουσιαστικό-αντιφασιστικό στίγμα της κατάληψης, το πανκ και η μουσική γενικότερα αποτελούσε βασικό συστατικό της ταυτότητάς της γι' αυτό και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτιρίου φιλοξενήθηκαν πολλά συγκροτήματα της ευρωπαϊκής πανκ σκηνής καθώς και προβολές μουσικών ντοκιμαντέρ, θεατρικών παραστάσεων και εκθέσεων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη βίλα Αμαλία το 1991 ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ