Σοκ με 10χρονο μοντέλο που ποζάρει σε εξώφυλλο γαλλικού περιοδικού

Είναι ξαπλωμένη ανάμεσα σε λεοπάρ μαξιλάρια με χείλη έντονα βαμμένα που «παίζουν» με το φωτογραφικό φακό. Όμως, το άκρως σοκαριστικό στοιχείο του μοντέλου αυτού δεν είναι άλλο από την ηλικία του. Το κορίτσι είναι μόλις δέκα ετών.

Πρόκειται για την Thylane Lena-Rose Blondeau, της οποίας οι προκλητικές φωτογραφίες προκάλεσαν σάλο στο χώρο της μόδας, αλλά και εκτός αυτού. Το πανέμορφο κορίτσι επιλέχτηκε από τους ανθρώπους του περιοδικού για να μπει στο εξώφυλλο του συγκεκριμένου τεύχους σε μία άκρως προκλητική πόζα συνοδευόμενη από μία πολύ «ελλειπής» ενδυμασία.Η εικόνα της δεκάχρονης κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου, ενώ παλαιότερα το κορίτσι είχε κοσμήσει και το εξώφυλλο της Vogue Enfants αλλά και άλλων περιοδικών του χώρου.

Όμως, αυτές οι τελευταίες φωτογραφίες της Thylane με το βαρύ βάψιμο και τις γόβες στιλέτο που παρουσιάστηκαν στο περιοδικό Cadeaux (Δώρο), έφεραν το θέμα των ανήλικων μοντέλων και της χρήσης τους από τη βιομηχανία της μόδας και πάλι στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με επιστήμονες και ειδικούς, η πρόωρη έκθεση της σεξουαλικότητας προκαλεί βαριά ψυχολογικά προβλήματα σε παιδιά που εργάζονται στη βιομηχανία του modelling και καλούνται να κάνουν τέτοιες δουλειές.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Μητέρων της Βρετανίας δήλωσε στη Daily Mail: «Έχουμε τεράστια ανησυχία σχετικά με τη στάση του πρακτορείου, το οποίο εκπροσωπεί την Blondeau. Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό δεν ξέρουν εάν εκπροσωπούν ένα παιδί ή μία ενήλικη γυναίκα. Ευελπιστούμε, ότι, τουλάχιστον εδώ στη Βρετανία δεν θα επιτραπεί να δημοσιευθούν αυτές οι φωτογραφίες».

Η Βρετανίδα ψυχολόγος Έμα Γκρέι λέει ότι, «αν πρόκειται τα παιδιά να θέλουμε να γίνουν ψυχολογικά υγιείς και ισορροπημένοι ενήλικες, τότε η παιδική τους ηλικία θα πρέπει να είναι τέτοια, που να τα προετοιμάσει να αντέξουν τις δυσκολίες του κόσμου των ενηλίκων».

Αυτήν την περίοδο η βρετανική κυβέρνηση προχωράει στην ενίσχυση των απαγορεύσεων στο πόσο σεξουαλικά θα παρουσιάζονται τα παιδιά στα ΜΜΕ και σε ανάλογες διαφημιστικές καμπάνιες.

Πηγή: protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ