Στην Ευρώπη της κρίσης προσφέρονται ευκαιρίες καριέρας στην ΕΕ - iefimerida.gr

Στην Ευρώπη της κρίσης προσφέρονται ευκαιρίες καριέρας στην ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που χιλιάδες απόφοιτοι πανεπιστημίων είναι με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό, προκειμένου να μπορέσουν να βρουν μία θέση εργασίας ανάλογη των προσόντων τους, η ΕΕ τους δίνει την ευκαιρία καριέρας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτός από τις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, έχει γραφεία και σε όλα τα κράτη-μέλη, ενώ δραστηριοποιούνται και πολλοί οργανισμοί. Μάλιστα, οι θέσεις ποικίλουν και συνεχώς υπάρχουν προοπτικές για υπαλλήλους πολλών κατηγοριών και ειδικοτήτων. Οπως αναφέρει και το ΕΘΝΟΣ, οι προκηρύξεις της ΕΕ για θέσεις στα θεσμικά της όργανα είναι συχνές και πολλές φορές οι μισθοί είναι αρκετά υψηλοί.Σε ποιους οργανισμούς ανοίγουν θέσεις εργασίας

Πολύ συχνά ανοίγουν θέσεις σε διάφορους οργανισμούς της ΕΕ όπως:

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τον κατάλογο όλων των οργάνων της ΕΕ και των δραστηριοτήτων τους στη διεύθυνση http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/index_en.htm. Στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπάρχει και link για εργασία στην ΕΕ, το http://europa.eu/about-eu/working-eu-institutions/index_en.htm

Ποιες είναι οι κατηγορίες υπαλλήλων που ζητούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ

Οπως αναφέρει και το ΕΘΝΟΣ, οι κατηγορίες υπαλλήλων που ανοίγουν στα θεσμικά όργανα της ΕΕ είναι έξι και πρόκειται για:

Οι μόνιμοι υπάλληλοι αποτελούν τη δημόσια διοίκηση της ΕΕ και χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες τους διοικητικούς και τους βοηθούς. Οι πρώτοι είναι υπέυθυνοι για τη χάραξη πολιτικών, την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την ανάλυση στοιχείων και τη συμβουλευτική υποστήριξη.Μόνιμους υπαλλήλους

Οι βοηθοί έχουν κατά κανόνα βοηθητικό ρόλο και ασκούν καθήκοντα όπως γραμματείας, διοικητικά, δημοσιονομικά, επικοινωνίας. Ο ρόλος του είναι σημαντικός στην εσωτερική διαχείριση των οργάνων.

Συμβασιούχους
Οι συμβασιούχοι απασχολούνται για περιορισμένο χρονικό διάστημα συνήθως 6-12 μήνες. Τα καθήκοντα τους χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:

Εκτακτους υπαλλήλους (μη μόνιμο προσωπικό)
Οι έκτακτοι υπάλληλόι ασκούν καθήκοντα υψηλής εξειδίκευσης ή καθήκοντα προσωρινού χαρακτήραέως έξι ετών.

Προσωρινοί υπάλληλοι
Ασκούμενοι

Αποσπασμένοι εθνικοί εμπειρογνώμονες (ΑΕΕ)
Πρόκειται για αποσπασμένους υπαλλήλους εθνικών υπηρεσιών ή διεθνών οργανισμών οι οποίοι εργάζονται προσωρινά σε ένα ευρωπαϊκό όργανο.

Παροχή βοήθειας και στην εγκατάσταση

Μόλις οι υποψήφιοι δεχθούν τη θέση που θα τους προσφερθεί, τα Γραφεία Υποδοχής σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο τους βοηθούν σε διάφορα πρακτικά ζητήματα, όπως στο να βρουν κατάλυμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ