Υγιεινή στο γραφείο -Τα 5 μέρη που είναι καλύτερο να αποφεύγετε

Η έλλειψη υγιεινής στο γραφείο έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται 14,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, αφού ευθύνεται για ασθένεις που στέλνουν τους εργαζομένους στο σπίτι, για 2,3 ημέρες ετησίως.

Πρόκειται για αποτέλεσμα έρευνας της εταιρείας προϊόντων υγιεινής Rentokil Initial και του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR) της Γαλλίας.
«Ολες οι επιχειρήσεις μπορούν να καλυτερέψουν τα αποτελέσματα δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην υγιεινή. Αλλά και οι εργαζόμενοι οφείλουν να κατανοήσουν τη σημασία που έχει ο ρόλος τους σε όλα αυτά» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας στην Huffingtonpost.
Η έρευνα αποδεικνύει ότι στη Γαλλία οι εργαζόμενοι δεν πλένουν τα χέρια τους. Δεύτεροι στη λίστα έρχονται οι Ιταλοί (13,9 δισ. ευρώ), τρίτοι οι Βρετανοί (13,7 δισ. ευρώ) και η Γερμανία (12,6 δισ. ευρώ).
Οσοι δεν θέλουν να γεμίζουν μικρόβια στο γραφείο, αυτά είναι τα 5 μέρη που πρέπει να αποφεύγουν:

Το χολ
Το χολ είναι το σημείο από όπου περνούν τα περισσότερα άτομα. Οι άνθρωποι σφίγγουν τα χέρια, μιλούν ακουμπισμένοι σε ένα τοίχο και αγγίζουν τα πόμολα. Τα βακτήρια τρέχουν στο σημείο αυτό με μεγαλύτερη ταχύτητα και μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες του δέρματος, τροφικές δηλητηριάσεις ή και αναπνευστικά προβλήματα.
Η λύση είναι να καθαρίζετε τα χέρια με ένα αντιμικροβιακό, πριν μπείτε ή αφού βγείτε από το χώρο.
Οι διάδρομοι
Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι επίσης καταδικασμένοι σε μικρόβια και σε κακοσμίες, επειδή συχνάζουν εκεί πολλά άτομα. Η λύση είναι να χρησιμοποιούνται ειδικά αποσμητικά χώρου που καθαρίζουν τον αέρα και ανανεώνουν την ατμόσφαιρα.
Η καντίνα -αν υπάρχει
Η αίθουσα που χρησιμοποιείται για φαγητό, είναι συνήθως βρώμικη και ατημέλητη. Τα βακτήρια αναπτύσσονται γρηγορότερα εκεί που υπάρχουν υπολείμματα τροφών και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστεί κάποιος γαστρεντερικά προβλήματα. Η λύση είναι το καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών και το σκούπισμα με κάτι καθαρό.
Το μπάνιο
Νούμερο ένα μέρος όπου συχνάζουν, όλα τα βακτήρια μαζί. Η μόνη λύση είναι να πλένεται συχνά και να γίνεται συστηματική απολύμανση. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο να πλένει κανείς καλά τα χέρια του βγαίνοντας και να τα σκουπίζει με κάτι καθαρό.
Η αίθουσα συσκέψεων
Οι πόρτες που χωρίζουν τα διάφορα γραφεία μεταξύ τους, είναι συνήθως βρώμικα και μολυσμένα. Ο κίνδυνος εντοπίζεται κυρίως στο πόμολα τα οποία χρησιμοποιούνται εκατοντάδες φορές καθημερινά. Προκαλούνται ρινίτιδες, ασθματικά και αλλεργικά προβλήματα, βήχας και γρίπες. Μόνη λύση να πλένει κανείς πολύ συχνά τα χέρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γραφείο μικρόβια υγιεινή μολύνσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ