Ποια είναι η ακροδεξιά πολιτοφυλακή του Κιέβου -«αδελφάκι» της Χ.A.- που αρπάζει, σκοτώνει και περιφρουρεί [εικόνες+βίντεο] - iefimerida.gr

Ποια είναι η ακροδεξιά πολιτοφυλακή του Κιέβου -«αδελφάκι» της Χ.A.- που αρπάζει, σκοτώνει και περιφρουρεί [εικόνες+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βυθισμένη απ' άκρη σ' άκρη στο χάος, η Ουκρανία βιώνει το τραύμα ενός διχασμού: Στα δυτικά οι ακροδεξιοί έχουν πάρει τον έλεγχο στους δρόμους δεκάδων πόλεων, ενώ ήδη αναφέρονται επιθέσεις κατά συναγωγών και ορθόδοξων ναών που ανήκουν στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Μάλιστα, ήδη, ραβίνοι έδωσαν οδηγίες προς τα μέλη των εβραϊκών κοινοτήτων να φύγουν από τους τόπους διαμονής τους, στην περίπτωση που δεν νιώθουν ασφαλείς.

Από την άλλη πλευρά, στα ανατολικά η πολιτοφυλακή περιπολεί συνεχώς, και οι κάτοικοι σε πόλης όπως η Σεβαστούπολη στα νότια ζητούν την παραμονή στο άρμα της Ρωσίας.

Μέσα σε αυτή τη χαοτική κατάσταση, ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζει ο «Δεξιός Τομέας» (Πράβι Σέκτορ), μία ακραία εθνικιστική, νεοναζιστική οργάνωση, η οποία φαίνεται να απλώνει τη δράση της πέρα από τη Δυτική Ουκρανία, όπου ανέκαθεν έχαιρε παραδοσιακά συμπάθειας, πλέον και στο Κίεβο, ιδιαίτερα μετά τις αιματηρές αναταραχές της περασμένης εβδομάδας.

Ποια είναι η ακροδεξιά πολιτοφυλακή του Κιέβου -«αδελφάκι» της Χ.A.- που αρπάζει, σκοτώνει και περιφρουρεί [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ποια είναι η ακροδεξιά πολιτοφυλακή του Κιέβου -«αδελφάκι» της Χ.A.- που αρπάζει, σκοτώνει και περιφρουρεί [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 1

Κεντρικό στέλεχος-πρόσωπο της οργάνωσης ο Αρτιόμ Σκοροπάντσκι, ο οποίος διατελεί χρέη εκπροσώπου Τύπου, που μίλησε στον απεσταλμένο του «Ελεύθερου Τύπου» στο Κίεβο, Θανάση Αργυράκη, για την ταυτότητα της οργάνωσης, τους στόχους της στο εξής και τη δράση της το προηγούμενο διάστημα μέσα και έξω από την πλατεία Μαϊντάν.

Ουκρανοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί επισημαίνουν ότι η οργάνωση έχει ισχυροποιηθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς χαίρει της ανοχής ακόμη και πολιτών που δεν σχετίζονται κατά κανένα τρόπο με το νεοφασισμό.

Ποια είναι η ακροδεξιά πολιτοφυλακή του Κιέβου -«αδελφάκι» της Χ.A.- που αρπάζει, σκοτώνει και περιφρουρεί [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το εκλογικό ποσοστό της Πράβι Σέκτορ υπολογίζεται στο 10%, προσελκύοντας πολλούς ψηφοφόρους από επίσης ακροδεξιό κόμμα «Σβομπόντα» που βρίσκεται στην ουκρανική βουλή, κυρίως λόγω του σημαντικού ρόλου της στα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν.

Η «Πράβι Σέκτορ» ιδρύθηκε προ 20ετίας και λειτουργεί ως μια κλειστή παραστρατιωτική οργάνωση, με δράση στη Δυτική Ουκρανία όπου ευδοκιμούν έντονα αντιρωσικά αισθήματα.

Ποια είναι η ακροδεξιά πολιτοφυλακή του Κιέβου -«αδελφάκι» της Χ.A.- που αρπάζει, σκοτώνει και περιφρουρεί [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 3

Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς των στελεχών της, στην Ουκρανία όλοι γνωρίζουν ότι η οργάνωση διαθέτει βαρύ οπλισμό. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά τα τεκταινόμενα με τη Χρυσή Αυγή και όταν στην Ελλάδα συνελήφθη η ηγεσία της, όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πάβι Σέκτορ, προέβησαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο και σε συμπαράσταση προς της Χ.Α.

Ποια είναι η ακροδεξιά πολιτοφυλακή του Κιέβου -«αδελφάκι» της Χ.A.- που αρπάζει, σκοτώνει και περιφρουρεί [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 4

«Είμαστε μπροστάρηδες της επανάστασης και τέτοιοι θέλουμε να μείνουμε... Συμμαχήσαμε με τις "Δυνάμεις Αυτοάμυνας". Παλέψαμε και ήμαστε καλύτερα οργανωμένοι από όλους γιατί επί είκοσι χρόνια εκπαιδεύουμε τα μέλη μας παραστρατιωτικά. Ακόμα η επανάσταση δεν έχει τελειώσει γι' αυτό δεν αποχωρούμε από την πλατεία», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης, Αρτιόμ Σκοροπάντσκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ