Με αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου, τα νέα μειωμένα φορολογικά πρόστιμα - iefimerida.gr

Με αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου, τα νέα μειωμένα φορολογικά πρόστιμα

Με αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου τα νέα μειωμένα φορολογικά πρόστιμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα... σκουπίδια θα πρέπει να πετάξουν οι φορολογούμενοι τα «ραβασάκια» που πήραν τις τελευταίες ημέρες από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στα οποία αναφέρονταν τα νέα υψηλά φορολογικά πρόστιμα. Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών θα έχει αναδρομική ισχύ, από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε προκειμένου να μην προκύψει ζήτημα με πρόστιμα «δύο ταχυτήτων», αλλά και για να μην προκύψουν υπέρογκες επιβαρύνσεις για λάθη ή παραλείψεις λογιστών, φοροτεχνικών και φορολογουμένων.

Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, που τέθηκε σε ισχύ από την αρχή του χρόνου, το πρόστιμο για τη μη έκδοση κάθε μίας απόδειξης είναι 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων (απλογραφικά ή πρώην β' κατηγορίας) και 2.500 ευρώ για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην γ' κατηγορίας). Επιπλέον, ο Κώδικας καταργούσε τα ανώτατα όρια που ίσχυαν για τα πρόστιμα, όταν διαπιστώνονταν μεγάλος αριθμός μη εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων.

Ολα αυτά βέβαια θα αλλάξουν με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή, τα πρόστιμα θα είναι αισθητά μειωμένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ