Guardian: Η Λαγκάρντ με αφορολόγητο μισθό 500.000 δολάρια το χρόνο δεν μπορεί να αντιληφθεί την Ελληνική τραγωδία - iefimerida.gr

Guardian: Η Λαγκάρντ με αφορολόγητο μισθό 500.000 δολάρια το χρόνο δεν μπορεί να αντιληφθεί την Ελληνική τραγωδία

Guardian: Η Λαγκάρντ με αφορολόγητο μισθό 500.000 δολάρια το χρόνο δεν μπορεί να
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα ασυνήθιστα σκληρό άρθρο ο Guardian επιτίθεται στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τόσο για την παραδοχή της πως το Ταμείο έχει κάνει λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και για την δήλωσή της πως η χώρα έχει πλεόνασμα για πρώτη φορά μετά το 1943.Την περασμένη Πέμπτη η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στην εκπομπή Q&A του αυστραλιανού κρατικού καναλιού ABC παραδέχθηκε ότι η Τρόικα έχει σημειώσει αστοχίες και λάθη στην περίπτωση της Ελλάδας.

Εκτός από την παραδοχή πως έχει γίνει λάθος προσέγγιση η «σιδηρά κυρία» του Ταμείου επισήμανε ότι σε αυτό συνέβαλαν και τα στοιχεία που δίνονταν για την ελληνική οικονομία τα οποία «δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».

Εκτίμησε ακόμη ότι η Ελλάδα πέρασε δύσκολα και έγιναν μεγάλες θυσίες εκ μέρους των Ελλήνων, αλλά τα σκληρά μέτρα ήταν απαραίτητα.

«Ολοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943» τόνισε με νόημα η κυρία Λαγκάρντ προκαλώντας, ωστόσο, πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις με τη δήλωσή της αυτή.

Ο αρθρογράφος του Guardian, Αλέξανδρος Ανδρέου, ασκεί σκληρή κριτική στην πεικεφαλής του ΔΝΤ τονίζοντας ότι πρόκειται για μια γυναίκα η οποία έχει αφορολόγητο μισθό 500.000 δολάρια το χρόνο, μετακινείται με λιμουζίνες και μένει σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

«Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αντιληφθεί την ελληνική τραγωδία, δεν αντιλαμβάνεται την κατήφεια που υπάρχει στο λαό και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν τρόφιμα μέσα στους κάδους των απορριμάτων».

Ο Guardian σημειώνει ακόμη ότι στην Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι στέκονται στην ουρά για πακέτα βοήθειας, άλλοι πεθαίνουν από ασφυξία γιατί αναγκάζονται να καίνε σκουπίδια στα τζάκια τους.

«Η κρίση έχει ως αποτέλεσμα 800.000 άνθρωποι, να μην έχουν υγειονομική κάλυψη, να υπάρχει αύξηση του HIV, των αυτοκτονιών, της παιδικής θνησιμότητας, να αυξάνονται οι θάνατοι από την ασιτία και την κακή διατροφή» προσθέτει ο αρθρογράφος.

Σημειώνει, ακόμη, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα λογιστικών πράξεων, ενώ το 1943, στο οποίο αναφέρεται η Κριστίν Λαγκάρντ, η Ελλάδα είχε κατοχή από τη Ναζιστική Γερμανία και εκείνη την περίοδο θρηνούσε σχεδόν το 10% του πληθυσμού της σε θύματα. Ο μεγάλος λιμός είχε οδηγήσει σε 300.000 νεκρούς το χειμώνα του 1942.

«Κάθε φορά που η Κριστίν Λαγκάρντ αποφασίζει να σχολιάσει κάτι για την Ελλάδα, οι νεοναζί της χώρας πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους», καταλήγει ο αρθρογράφος, σημειώνοντας με νόημα ότι ίσως η η δήλωση της Λαγκάρντ να κρύβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα όταν βρίσκεται στα χέρια κατακτητών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ