Στο Διεθνές Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιανουκόβιτς -Για το θάνατο περισσοτέρων από 100 ανθρώπων - iefimerida.gr

Στο Διεθνές Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιανουκόβιτς -Για το θάνατο περισσοτέρων από 100 ανθρώπων

Στο Διεθνές Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιανουκόβιτς -Για το θάνατο περισσοτέρων α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ψήφισε το κοινοβούλιο της Ουκρανίας. Ο έκπτωτος πρόεδρος θα δικαστεί για σοβαρά εγκλήματα, όταν βέβαια συλληφθεί.

Τα τελευταία 24ωρα, από τη στιγμή που εγκατέλειψε το Κίεβο, ο Γιανουκόβιτς, παραμένει άφαντος και τα ίχνη του αναζητά η ουκρανική αστυνομία, καθώς έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Με την απόφασή της, που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, η βουλή, συνδέει τον έκπτωτο πρόεδρο με την αστυνομική βία που οδήγησε στο θάνατο περισσοτέρων από 100 ανθρώπων, όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο.

Με την ίδια απόφαση, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Βιτάλι Ζαχαρτσένκο και ο πρώην γενικός εισαγγελέας Βίκτορ Πσόνκα, οι οποίοι επίσης καταζητούνται, θα έχουν ανάλογη τύχη, καθώς και εκείνοι θα δικαστούν στη Χάγη.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, η ουκρανική βουλή θα στείλει αίτημα προς το Διεθνές Δικαστήριο για να ξεκινήσει τη σχετική έρευνα. Βέβαια, όπως διευκρίνισε ανακοίνωση για το θέμα από τη Χάγη, μία κυβέρνηση μπορεί να κάνει διακήρυξη με την οποία αποδέχεται τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου, αλλά είναι στο χέρι του εισαγγελέα να αποφασίσει εάν θα διατάξει έρευνα ή όχι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ